Késő nyárias idő az első őszi hétvégén

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.09.03. 12:34

Kirándulásra alkalmas időjárással köszönt be az ősz.

Szombaton keleten, északkeleten is felszakadozik a felhőzet, hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Gyenge eső legfeljebb eleinte északkeleten fordulhat elő. Északkeleten az északias, nyugaton a déli szél élénkülhet meg. Délután 20-27 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Vasárnap a napos időszakokat időnként erősebb felhősödés zavarhatja meg, és főként a Dunántúlon, valamint északon helyenként egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban északkeleten pára, köd képződhet. A reggeli 8-16 fokot követően délután 22-27 fok várható.

Hétfőn a napos időszakok mellett csak kevés helyen alakulhatnak ki rövid záporok. Néhol északon és északkeleten élénk lehet a keleti-északkeleti szél. 21 és 29 fok közötti maximumokra van kilátás, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Kedden délen sok napsütés ígérkezik, északon több lesz a felhő, és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Főként a Dunántúlon lehet élénk a délies szél. A csúcshőmérséklet északon, északkeleten 19 és 23, máshol 24 és 29 fok között alakulhat.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #időjárás |