Világklasszisok a győri medencében

Győr+
2019.02.08. 10:18

Magyarország Oroszországgal csap össze a FINA férfi vizilabda világliga európai selejtezőjében, melyet február 19-én Győrben, az Aqua Sportközpontban rendeznek.

A férfiaknál 14 vízilabda-válogatott nevezett a Világliga selejtezőire, a Világkupa-győztes magyar együttes Oroszországgal, Németországgal és Máltával küzd a továbbjutásért. A B csoportba került Görögország, Hollandia, Spanyolország és Ukrajna, a C csoportban Olaszország, Franciaország és Montenegró, míg a D csoportban Románia, Szerbia és Horvátország játszik.

A csoportokban oda-vissza mérkőznek egymással a felek, és az első két helyezett kerül a sorozat nyolcas fináléjába. A két döntőből lehet kvalifikálni a Világliga szuperdöntőjére, ahonnan a győztesek olimpiai kvótát szereznek. „Az ellenfelek ismeretében kijelenthetjük, reális az esélyünk, hogy a továbbjutó első két hely egyikén végezzünk, de ezzel még véletlenül sem azt akarom mondani, hogy könnyű dolgunk lesz” – nyilatkozott a sorsolás után Märcz Tamás szövetségi kapitány, akinek azóta teljesültek az elvárásai, hiszen csapata biztosan az első két hely valamelyikén végez. A selejtezők még zajlanak, a magyar válogatott eddigi négy meccséből hármat nyert, és legutóbb egy 12–12-es döntetlen után büntetőkkel verte idegenben Németországot, így vezeti csoportját.

Belépőjegyek a Látogatóközpontban, a helyszínen, valamint a jegymester.hu oldalon válthatók.