Kosárlabdaünnep az arénában

Győr+
2019.02.10. 16:14

Győrben rendezik a férfi kosárlabdázók Magyar Kupáját az Audi Arénában február 14-én, 15-én és 16-án.

A nyolcasdöntő első napján a Falco Szombathely az Atomerőmű SE csapatával játszik 13 órakor, a Jászberény–Körmend találkozó 15.30-kor, a Pécsi VSK–Szolnok meccs 18 órakor kezdődik, míg a DEAC 20.30-kor találkozik a ZTE együttesével. Az elődöntőket 15-én játsszák, 15.30-kor és 18 órakor, a bronzmeccs és a döntő pedig 16-án lesz, 14.30-as és 17 órás kezdéssel. Az esélyekről a részt vevő klubok vezetőedzőit kérdeztük.

„Nyilván, mint a többi hét csapatnak is, az a célunk, hogy megnyerjük a kupát. A realitás? A DEAC csapatával a bajnokságban is kemény mérkőzést játszottunk, ha rajtuk túljutnánk, akkor egy nagyon nehéz csata várna ránk a PVSK-Szolnok mérkőzés győztesével a döntőbe jutásért” – mondta Bencze Tamás, a ZTE mestere. Ellenfelük, a DEAC vezetőedzője, Berényi Sándor úgy érzi, a csapatánál mindenki büszke arra, hogy a klub majd’ százéves története során először vehet részt a Zsíros Tibor Magyar Kupa Döntő küzdelmeiben. „Igyekszünk méltóképpen képviselni az egyetemet és Debrecent, biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy élmény lesz ez a hétvége sokunk számára. Mindent megteszünk azért, hogy mindhárom napon pályára léphessünk.”

Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia edzője úgy érzi, sorsolásuk lehetett volna szerencsésebb, hiszen a Szolnoki Olaj KK ellen nem ők az esélyesek, de ennek ellenére próbálnak maximálisan felkészülni az előttük álló mérkőzésre. Reméli, hogy a nagy távolság ellenére sok pécsi szurkoló kíséri el Győrbe a csapatot.

Dragan Aleksic, a Szolnok vezetőedzője a tavalyi siker után újra magasba emelné a trófeát.

„Kiegyensúlyozott a magyar bajnokság mezőnye, kivétel nélkül erős csapatok kerültek a legjobb nyolc közé. Minden együttes szeretné megnyerni a kupát, mi pedig megvédenénk a címünket. Próbálunk minél jobb teljesítményt nyújtani a végső cél elérése érdekében.”

Gasper Okorn, a Falco KC Szombathely mestere szerint a kupadöntő mindig egy speciális verseny, ahol bármi megtörténhet. „Negyven percben dől el, hogy folytatod a döntőt vagy mész haza. Első feladat az ASE legyőzése, erre készülünk. A kupadöntőn sok függ az aktuális napi formától, és a sérülésektől. Úgy gondolom, bármelyik csapat okozhat meglepetést.”

Schmidt Béla, a Paksi Atomerőmű SE vezetőedzője szerint csapatának bőven van tartozása a Falcóval szemben, így mindenképpen győzelemben bízik csapata első győri meccsén.

A Körmendet irányító Matthias Zollner úgy érzi, nem könnyű a sorsolásuk, hiszen rögtön azzal a Jászberénnyel találkoznak, amelyik holtversenyben a harmadik-negyedik helyen áll mögöttük a tabellán. „A lényeg, hogy számunkra, mint a bajnokságban második helyen álló gárda számára a minimális cél az, hogy döntőt játszunk Győrben.”

Nicola Lazics, a Jászberény edzője bízik abban, hogy csapata tud meglepetést szerezni, és továbbjut a legjobb négy közé. „Szeretnénk a legjobb játékunkat játszani a Körmend ellen. Ebben a szezonban mi is az elvárások felett szerepelünk, és remélem, hogy egy jó mérkőzést játszunk majd.”

GY+