Már az új árakon tankolunk

Szigeti Sándor | Fotó: Ács Tamás
2022.12.07. 11:17

Aki tehette, kivárta a sort és szerencséje is volt, tegnap este tizenegyig még tankolhatott hatósági áras üzemanyagot Győrben. A kutakon ezután átírták az ártáblákat.

Napok óta Győrben is hosszú sorok alakultak ki azokon a töltőállomásokon, ahol még kapható volt hatósági áras benzin és gázolaj. A készlethiány azonban egyre szembetűnőbbé vált: több olyan kút volt, ahol teljesen elfogytak a készletek, és semmilyen üzemanyagot nem lehetett kapni, máshol pedig csak a prémium kategóriás termékek voltak elérhetők. Több kisebb töltőállomás pedig bezárt.

A MOL kedden napközben jelezte, hogy kritikus helyzet állt elő a magyar töltőállomásokon, és saját erőből nem képes ellátni a magyar piacot. Az elmúlt héten a benzin kereslete már kétszeresére, a dízelé másfélszeresére nőtt a tavalyinak, a napi kiskereskedelmi kiszállítási igény pedig 30 százalékkal haladta meg a teljes logisztikai napi kapacitást, miközben az import jelentősen visszaesett.

Ezek után kedden este Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy december 6-án 23 órától megszüntetik a 480 forintos üzemanyag-árstopot.

Tegnap éjjel és ma reggel az autósok már az új árakkal találkozhattak a kutakon. Amint Ács Tamás kollégánk fotóin is látszik, a Tatai úti MOL-kúton a hagyományos 95-ös benzinért 641, a dízelért 699 forintot kérnek literenként.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #hatósági ár | #tankolás |