Báloznak az örmények Győrben

Győr+
2019.02.13. 11:53

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” – ez a Tamási Áron-idézet a mottója a sorrendben 16. Örmény Bálnak, melyet március 1-jén rendeznek a Hotel Konferenciában.

A bál bevételét idén is jótékony célra fordítják, december 6-án több száz gyermeket látnak belőle vendégül és ajándékoznak meg Mikulás-csomaggal a szervezők, a város Örmény Nemzetiségi Önkormányzata.

Az eseményre sokan kíváncsiak, így nemcsak hazánkból, hanem külföldről is szép számmal érkeznek vendégek, hogy ízelítőt kapjanak az örmények kultúrájából, gasztronómiájából, az örmény emberek mentalitásából. A kezdetekkor hetvenen, tavaly már százhetvenen báloztak és az évek során folyamatosan csatlakoztak győri vállalkozók, kereskedelmi cégek támogatóként, hogy a bál elérje célját.

A bál fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, védnöke dr. Turgyán Tamás, az örmény nemzetiségi szószóló, az eseményen köszöntőt mond Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Agekjan Ajasztan, a Győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A bál díszvendége ezúttal is Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, valamint Görbicz Anita és Vincze Ottó sportolók.

Az idei bálon is átadják az önkormányzat díját, a Lebó Ferenc szobrászművész által készített emlékplakettet azoknak, akik az elmúlt évben a legtöbbet tettek Győrben az örményekért.

„Minden meglepetést nem szeretnék elárulni, egyelőre csak annyit, hogy az este fellép többek között Karsai Klára és Elek Zsolt, a talpalávalót pedig a Repeta zenekar szolgáltatja” – mondta portálunknak Agekjan Ajasztan.

F.G.

fotó: illusztráció