Kell annál több bizonyíték, mint, hogy egy csokifaló ínyenc nem veszi észre, hogy ennek a brownie-nak cékla az alapja? Szerintem tökéletes sütemény született mindenmentesen!
Gyakran kacérkodom a céklával, mert egyszer egy orvos azt mondta nekem, hogy céklát és túrót enni kötelező lenne mindenkinek. Hihetetlenül erős tisztító hatása van, ami leginkább a vérre és az ereinkre, májunkra értendő. A rendszeres céklafogyasztók tehermentesítik a májat a méreganyagoktól. Mi több, a legenda úgy szól: a máj újjászületik.
A cékla azon zöldségek egyike, amit el lehet rejteni úgy az ételekben, hogy, aki nem szeretné, nem is fogja érezni. Ennek ellenére a sok vitamin észrevétlenül bejut a szervezetünkbe.
Céklából lehet csokoládés süteményt, áfonyaturmixot, szilváskrémlevest, sült krumpli helyett kakukkfüves köretet Készíteni. Ebben a brownie-ban azonban csupa egészséges hozzávaló van és mégis mennyei íze van, akár a klasszikus cukros-lisztes verziónak.
Bevásárló lista
- 2 tábla étcsokoládé (200g)
- 150 ml kókusztejszín
- 50 ml tej (növényi)
- 200 g margarin (vagy kókuszzsír)
- 50 g őrölt mandula
- 50 g rizsliszt
- 3 ek méz
- csipet só
- 4 db tojás
- 2 gumó (közepes) cékla
- 1 ek Holland kakaópor
Elkészítés
- A folyékony hozzávalókat és a kockázott friss céklát egy turmixgépben összemixelem.
- Megolvasztottam egy kis tálban a vajat és a csokoládét, langyosra hűtöm és belecsurgatom a mixerbe. Hozzáadom még a száraz hozzávalókat is, azzal is összeturmixolom újra.
- Sütőpapírral bélelt 20x 25-ös tepsibe beletöltöm és 170 fokos sütőben 35 percig sütöm.
A tetejét mandulapehellyel, mogyoróval, dióval, aszalt gyümölcsökkel lehet díszíteni sütés előtt.
Kövesd Zsófit a Facebookon is!
#SzarkaZsófi