Valentin-nap – A vörös rózsa örök

Győr+
2019.02.14. 05:49

Itt a Bálint-nap, amikor a szerelmesek minden kreativitásukat bevethetik, hogy elmondják: a párjuk a legfontosabb. Évről évre egyre nagyobb a kultusza február 14-nek, ám úgy tűnik, egy valami állandó: a vörös rózsa.

Bár a tavasz még egy kicsit várat magára, a virágboltok kínálata bőséges Bálint-napon. S hiába minden új trend, az uralkodó virág még mindig a vörös rózsa. „A legtöbben vörös rózsát visznek a szerelmüknek ezen a napon – kezdte Fekete Annamária, egy győri virágbolt ügyvezetője.

„Egy szálat, csokrot vagy szív alakú dobozban rózsafejeket is kapni ilyenkor, így mindenki megtalálja a neki tetszőt. Aki egy kicsit egyedibb megoldást szeretne, annak idén mi egy rózsaszín árnyalatú rózsaszálat kínálunk, a közepén kis szív dekorációval. Variációk mindenhol vannak, de ilyenkor egyértelműen a vörös rózsa a sláger” – mondta a szakember.

Ugyanakkor a tavasz egyik hírnöke, a tulipán is népszerű a szerelmesek napján, ahogy a kisebb cserepes virágok is. Sokan pedig praktikusan és céltudatosan választanak. „Aki biztosra akar menni, az a kedvese kedvenc virágát választja. Ám például sokan az édesanyjukra is gondolnak ezen a napon, ők gyakran kisebb cserepes virágot visznek haza. Összességében a Valentin-nap a szerelmesekről és a vörös rózsáról szól leginkább, férfi vásárlónk pedig érhetően sokkal több van ezen a napon, mint hölgy” – zárta Fekete Annamária, aki tapasztalt szakemberként átlátja a témát.

Fotó: Shutterstock

Havassy Anna Katalin