Brutális autóhoz brutális győri motor

Győr+
2019.02.16. 08:00

Tavasszal dobja piacra az Audi-konszernhez tartozó Lamborghini a Huracán Evo-t, amely minden szempontból a legek kategóriájába tartozik.

Győri vonatkozása, hogy 640 lóerős motorja az Audi Hungaria motorgyárában készül. Az erőforrás tízhengeres, 5,2 literes szívómotor, amely álló helyzetből 2,9 másodperc alatt éri el a 100-as tempót. A 200 km/h sebességig mindössze 9 másodpercre van szüksége. Nemcsak a motorja bitangerős, hanem fékrendszere is. Százas sebességénél 31,9 méter alatt fékezhető nullára. A Győrben készült motorokat Olaszországban építik be az autóba.

A csúcsmotorral szerelt csúcsautónak az ára is csúcs. Az induló összeg Németországban 219 ezer euró, azaz 75 millió forint, extrákkal könnyen százmillió közelébe kerülhet. Elismerést kapott a Győrben készülő Q3-as. A német „auto motor und sport” szakmai magazin olvasói szavazásán, a „Best Cars 2019” választáson a Győrben gyártott Audi Q3 lett a „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategória első helyezettje.

Az „auto motor und sport” szakmai magazin olvasói szavazása, a „Best Cars” egyike a legfontosabb megmérettetésnek az európai autóipar számára. Az idén 43. alkalommal megrendezett választáson tizenegy kategóriában 385 modell versenyzett az olvasók szavazataiért. Minden olvasó kategóriánként két voksot adhatott le: egyik szavazatával az összes jelölt közül támogathatta kedvencét, másik szavazatát pedig a legjobb import járműre adhatta le. Az Audi Q3 a „Kompakt SUV/terepjáró modellek” kategóriában 56 másik jelölttel versenyzett és a szavazatok 14,4 százalékát megszerezve végzett az élen.

GYP