Februárban még úgy tűnt, nem kell búcsút venniük a győrieknek a Bonbonetto cukrászda legendás somlói galuskájától és gesztenyepüréjétől. A januárban bezárt cukrászda ugyanis süteményboltot nyitott a Pápai úton. Cseh István tulajdonos azonban úgy döntött, bezárja a Bonbonetto névre keresztelt üzletet is.
A Bonbonetto az év elején a magas rezsiköltségek miatt volt kénytelen eladni a Szent Imre úti üzletét, amely évtizedekig a város kedvelt fagyizója és sütizője volt. Cseh István most elsősorban azért döntött a Pápai úti sütibolt bezárása mellett, mert szeretett volna nyugdíjba menni.
,,Az orvosom javaslatára az egészségemet tartottam szem előtt. Decemberben gerincműtéten estem át, a bal lábam azóta is fáj. 51 évnyi munkaviszony után most adódott lehetőségem nyugdíjba menni. Bár nem érzem magam 65 esztendősnek, tudni kell idejében abbahagyni. A döntésben a kötelező NTAK-adatszolgáltatási rendszer bevezetése is szerepet játszott. Nem értünk a számítástechnikához. Mindig abban a szellemben dolgoztunk, hogy az első a vendég, a második a vendég és a harmadik is a vendég. Az adminisztrációt pedig majd csak ezt követően végezzük. Ma már erre nincs lehetőség, és ebben nem szerettünk volna részt venni” – mesélte Cseh István a Győr+ Médiának.
Hozzátette, bízik benne, hogy a Pápai úti üzlethelyiséget ki tudják majd adni.
,,Vannak érdeklődők. Reméljük, hogy meg tudunk állapodni. Bármiben segítünk a leendő bérlőnek, a somlói galuska és a gesztenyepüré receptjét is szívesen megosztjuk vele” – árulta el Cseh István.