Közbiztonsági referensek versenyeztek

Illusztráció: Katasztrófavédelem
katasztrófavédelem
2019.10.23. 17:45

Október 22-én a polgári védelmi szakterület az önkéntes mentőszervezetek gyakorlatán rendezte meg a közbiztonsági referensek megyei versenyét Győrben, a megyei kórház területén.

A gyakorlatot és a megyei versenyt megtekintette Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató is, aki beszédében kiemelte a közbiztonsági referensek által végzett munka fontosságát.

A referensek személyes kapcsolatot jelentenek a katasztrófavédelem és az önkormányzatok között.

A tábornok a jelenlegi és előttünk álló közös feladatokról is szót ejtett, valamint megköszönte a referensek munkáját. Örömét fejezte ki, hogy már negyedszerre szállnak versenybe a megye legképzettebb közbiztonsági referensei, hogy bizonyítsák felkészültségüket, és jó versenyzést kívánt a résztvevőknek.

A referensek először megnézték az önkéntes mentőszervezetek gyakorlatát, akik a viharos időjárás okozta károk felszámolását gyakorolták, majd egy hetven pontos kérdéssort kellett kitölteniük, ezt követően pedig a viharos időjárás okozta témakörben egy gyakorlati írásbeli feladatot is meg kellett oldaniuk.

Az idei megyei versenyen Tulokné Kovács Beatrix Győr város közbiztonsági referense bizonyult a legfelkészültebbnek, így ő állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

További képeket az eseményről ide kattintva talál.

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem |