Az ETO négyet vágott a Vasasnak!

Győr+
2019.02.18. 05:45

Fölényes győzelmet aratott az ETO a Vasas otthonában vasárnap az NBII egyik legjobban várt mérkőzésén. A zöld-fehérek négy gólt szereztek - az új igazolás, Lovrencsics Balázs duplázott.

Az ETO-ban Madarász Márk kezdett a középpályán, aki a héten igazolt a klubhoz. A Vasasnál sérülések miatt Szanyó Károly vezetőedző Kleisz Márk, Király Botond és Hinora Kristóf mellett nem számíthatott az ötödik sárga lapját a Csákvár ellen összeszedő Borbély Bálintra sem.

Mindkét oldalon egy-egy lehetőséggel kezdődött a találkozó, Balajti passzát Horváth gyors vetődéssel elcsípte Szatmári elől. Ezután Völgyi lőhetett kapura, de a bal kapufa mellé szállt bombája a 2. percben.

A 8. percben Bagi célozhatott a hazai kapura huszonnégy méterről, de a lövés a bal kapufa mellett ment el.

A 12. percben az ETO megszerezte a vezetést, nem érdemtelenül. Előbb a felső lécről pattant vissza a labda kapu elé, majd Lovrencsics lőhetett a kipattanóból, a labda a hazai kapuba perdült (0-1).

A gól kicsit megfogta a Vasast, majd távoli lövésekkel próbálkoztak bevenni Horváth kapuját. Előbb Birtalan lövését védte a vendégek hálóőre a 16. percben, majd Talabér távoli lövése alig kerülte el a győri kaput.

A következő 10 perc főleg mezőnyjátékot hozott enyhe hazai fölénnyel, de az ETO jól küzdött, a Vasas nem tudott érdemleges helyzetet kialakítani.

A 26. percben majdnem újra ETO gól született: Madarász indult meg, lövését Bese bravúrosan hárította, a kifelé pattanó labdát ismét Madarász próbálta a kapuba lőni, de csak oldalhálót ért.

Három perccel később újabb helyzet alakult ki a Vasas kapuja előtt, Lovrencsics indult meg a bal szélen egy labdavesztést követően, de lövés helyett Kovács Krisztiánnak passzolta a labdát, aki a bal kapufa mellé lőtt.

Kettőre nőtt az ETO előnye a 33. percben! Egy hazai védelmi hibát követően Lovrencsics egyedül törhetett kapura, majd nemes egyszerűséggel bepasszolta a labdát (0-2).

Lovrencsics Balázs eddig hozza, amit elvárnak tőle

Az ETO teljesen megérdemelten növelte előnyét, kapu előtt sokkal veszélyesebbek volt, mint az angyalföldiek.

Újabb ETO gól született, 4 perccel később! A frissem igazolt Madarász Márk szerzett labdát, átcselezte magát a Vasas védelmén, s hét méterről a bal alsó sarokba tekert (0-3).

Az újabb bekapott gólt hidegzuhanyként érte a Vasas kispadot, Talabért szinte azonnal lecserélte Szanyó Károly, Szilágyi jött fel a pályára.

Lovrencsics Balázs duplájával, valamint Madarász találatával három gólos előnnyel várhatták a csapatok a folytatást.

A második játékrészben Völgyi szabadrúgása volt az ETO első lehetősége, de a labda elakadt a sorfalban.

Enyhe Vasas fölénnyel folytatódott a találkozó, az ETO jól szűrte a hazai támadásokat, ezért távoli lövésekkel próbálkoztak Birtalanék.

A másik oldalon Kovács Milán lőtt távolról, de Horváth védeni tudott, a kipattanóra Balajti érkezett, de lest fújt a játékvezető.

Az 55. percben kimaradt az eddigi legnagyobb hazai helyzet: Birtalan lőhetett az ETO kapujára a tizenhatosunk sarkánál, a labda a jobb kapufáról pattant ki.

A Vasas próbálkozott kissé görcsösen, de egyre nagyobb lendülettel. Tiszta helyzetig nem jutottak, jól zárt az ETO védelme, valamint Horváth védte a kapura tartó lövéseket.

Újabb hazai lehetőség következett a gólszerzésre a félidő derekán, Birtalan lőtt szabadrúgást a tizenhatos jobb sarka előtt pár méterről, az ívelt labdát Horváth fogni tudta a gólvonalon.

Az idegek harcáról is szólt a találkozó, Balajti Ádám a Vasas centere kapott sárgalapot a 68. percben. Majd szintén ő próbálta átívelni a labdát Horváth felett a 69. percben, de a léc felett szállt el.

Az ETO türelmesen játszva újabb gólhelyzetet dolgozott ki, amivel négyre nőtt a győri előny: Vadász Viktor fejelt a Vasas kapujába a 75. percben (0-4) beállítva a végeredményt.

Jegyzőkönyv:

Vasas FC – WKW ETO FC Győr 0-4 (0-3)

Gólszerzők: Lovrencsics B. 12., 33., Madarász M. 36., Vadász V. 75.

Sárgalap: Balajti Á. 68., Szivacsi D. 82.,

Kiállítva: Balajti Á. 91.

Vasas FC kezdő: Bese – Talabér (Szilágyi 41.), Kelemen, Tóth B., Szivacski – Kovács M., Hajdú (Bévárdi Zs. 66.) – Murka, Szatmári, Birtalan – Balajti.

Cserék: Bősz, Szilágyi, Lakatos, Nagy Z., Rétyi, Bévárdi, Hrepka. Vezetőedző: Szanyó Károly.

WKW ETO kezdő: Horváth – Vadász, Tar, Vukasovics, Völgyi (Andric N. 66.) – Bagi (Szánthó 80.), Vashkeba, Madarász (Tajthy 78.) – Kovács, Szimcsó, Lovrencsics

Cserék: Gyurákovics, Tajthy, Koszó, Tóth, Szánthó, Andric N., Petró. Vezetőedző: Király József

forrás és fotók: eto.hu