Teljesítményalapú szerződést kaptak az ETO játékosai

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.07.24. 07:30

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr sportigazgatója szerint a sok érkező után még két posztra keresnek játékost, a keret tagjaival pedig teljesítményhez kötött szerződéseket kötöttek - írja az m4sport.hu.

A győri klub nyáron több mint egy tucat játékost igazolt, köztük a tizenkétszeres román válogatott Paul Antont, a Fehérvártól távozó Claudio Bumbát vagy a korábban a Ferencvárosban játszó Michal Skvarkát, de a DAC-tól és a Cádiztól, és Argentínából is voltak érkezők – írja az m4sport.hu.

Köteles László sportigazgató a Kossuth Rádiónak elmondta, a Győri ETO FC-nek nem a másodosztályban lenne a helye, a tulajdonos sem azért vásárolta meg a klubot, hogy „vegetáljon”, ezért érthető, hogy nagy a nyomás és a csapattal szemben támasztott elvárás. „Nekem sportigazgatóként és az itt dolgozóknak az a feladatunk, hogy a lehető legizmosabb keretet rakjuk össze a vezetőedzőnek” – mondta.

Nyitóképünk a Spíler című, sportos podcast-adásunk felvételén készült, ahol Köteles László volt a vendég.

A 38 éves exkapus úgy véli, az előző szezonban a karakter hiányzott az ETO-ból, ezért olyan játékosokat szerződtettek, akik ugyan komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek és nem nagyon játszottak még másodosztályban, de meg fognak tudni birkózni azzal is, ha nem mindig jön ki a lépés és nem minden meccsen lesznek olyan körülmények, amelyekhez korábban szoktak.

Köteles László hangsúlyozta, hogy minden játékossal teljesítményhez kötött szerződést kötöttek. „Attól függetlenül, hogy nagy klubokban játszottak, komoly múlttal rendelkeznek, nem kapnak horribilis fizetést. Az, hogy ezek a játékosok idejöttek, nem jelenti azt, hogy Győrben kolbászból van a kerítés, mindenki azért jött, hogy elérjük a céljainkat. Ha elérjük, jól járnak” – fogalmazott.

A sportigazgató elárulta, két posztra keresnek még játékost, ennek érdekében „előrehaladott tárgyalásokat” folytatnak, a keret pedig egy héttel a Merkantil Bank Liga rajtja előtt kezd összeállni. „A mérkőzéseken lehet látni, hogy a játékosok értik egymást és az edző taktikai elvárásait” – tette hozzá.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |