02.27. Német filmklub


Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminon, című német vígjátékot vetítik az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban (Bácsai u. 55.) február 27-án 17. 30-tól a filmet német nyelven, magyar felírattal vetítik.

Hirdetés

Hape Kerkeling, az ismert német humorista 2006-ban megjelent utazós könyve kereken száz hétig vezette a szépirodalmi sikerlistát hazájában. Bár majdnem tíz év telt el a regény megfilmesítéséig, a vígjátékot tárt karokkal várták a németek, és azóta bejárta fél Európát. Pedig egy nem kevéssé elcsépelt jelenséget mutat be, mint az El Caminót, de azt legalább nagyon viccesen. Unod a munkád? Lelépett a csajod? Depi vagy, mert évek óta nincs pasid? El Caminózz! A túlhajszolt nyugati ember instant megoldása a lelki problémákra. Ezt az utat választja Hape (Devid Striesow), a humorista is, miután összeesik a színpadon a kimerültségtől, és az orvosa pihenőt ír elő neki. A Szent Jakab zarándokúton előbb sok-sok megrázkódtatás, majd rengeteg személyiségformáló élmény éri – ahogy az lenni szokott, amikor az ember kilép a komfortzónájából.

A filmvetítés után 19.15-től a Szécsi házaspár előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Szent Jakab zarándokútjukról. (Az előadás magyarul hangzik el, igény esetén német nyelvű tolmácsolást biztosítanak.)

A belépés ingyenes.

további programok
2024-08-12

Könyvklub: Parti Nagy Lajos művei

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programja.

részletek