A győri fociakadémiát is segíti Szalai Ádám

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.07.24. 12:45

A 86-szoros válogatottként és a nemzeti csapat kapitányaként visszavonuló Szalai Ádám a magyar futballakadémiák munkáját összefogó és segítő Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadója lett. Ennek megfelelően a 35 esztendős egykori csatár a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia munkáját is segíti a jövőben.

,,Úgy éreztem, hogy most, amikor huszonkét, külföldön eltöltött év után hazatérek, kötelességem a magyar futball, főleg a fiatalok képzésének a szolgálatába állítani mindazt, amit pályafutásom során tapasztaltam, illetve én magam is tanulni szeretnék még” – mondta a bejelentést követően Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak.

A karrierje során a spanyol Real Madrid Castillában megforduló, német élvonalbeli csapatokban hosszú éveket eltöltő Szalai hozzátette, kapott külföldről is komoly ajánlatokat, mégis úgy döntött, a magyar labdarúgást szeretné segíteni.

,,Elvégeztem az UEFA B- és A-szintű tanfolyamait, szeretnék ebben is haladni tovább, de nem tudom még megmondani, később pontosan milyen szerepkörben képzelném el magam. Most az a legfontosabb, hogy végigjárjam a magyar futballakadémiákat és minden szakemberrel olyan közeli és őszinte kapcsolatot alakítsak ki, ami a hasznára lehet a képzésünkek. A futball volt eddig is az életem, én nem szeretnék ezután sem elszakadni tőle. Később lehet, hogy szeretnék a pályához, a fű illatához megint közelebb dolgozni, de most sem főként irodai munkát végzek majd, hiszen járom a magyar futballakadémiákat, még a külhoni intézményeket is” – fogalmazott Szalai.

Kapcsolódó témák: #futballakadémia | #labdarúgás |