![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2019/10/kezdőkép-saláta.jpg)
Rengeteg variációban készülhet el egy zöldségtál, de az önteten és a feltéten múlik, hogy szívesen vagy kényszerből fogyasztjuk majd.
A szárított, aszalt paradicsom egy univerzális fűszer, amit magunk is elkészíthetünk, ha nyáron szakítunk rá egy kis időt. Ennyire nem vagyok felkészült, így otthon készítem a sütőben, vagy jobb minőségű fajtát vásárolok. Az utolsó édes paradicsomokat szedhetjük a kertből vagy találjuk a piacokon, azonban a koktélparadicsomok többsége még télen is fogyasztható. Leginkább ebből vagy a lucullus fajtából készítem sütőben. Kivágom a csumáját, félbevágom, sütőpapíros tepsire teszem és 90 fokon 2,5 órán át sütöm, azaz szárítom a sütőben. Kihűtöm és fűszeres olívaolajba teszem el.
Ebből pedig bátran készíthetünk percek alatt szószokat, tapasokat, sajttálat vagy esetleg egy krémes feltétet a saláta tetejére percek alatt.
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2019/10/73005975_418120219129589_1688738732280119296_n-700x549.jpg)
Bevásárló lista
50 g szárított, aszalt paradicsom
50 g feta sajt
100 g mozzarella golyó
1 csomag saláta (rukkola, madársaláta, jégsaláta, radicchio)
paradicsom
friss cékla
sárgarépa
hagyma
Öntet: 2 ek friss citromlé, 1 ek méz, 2 ek olívaolaj, csipet só, bors
![](https://www.gyorplusz.hu/wp-content/uploads/2019/10/75456805_748757078870567_8143622657414266880_n-700x593.jpg)
Elkészítés:
A salátákhoz mindig az öntetet készítjük el először, amit villával alaposan kikeverünk. A megmosott, leszárított, leitatott zöldségeket beleforgatom, hagyom 5 percig állni.
Ezalatt elkészítem a sajtos golyókat. Az aszalt paradicsomot apróra vágom, egy tálkába teszem, majd a feta sajtot hozzákeverem alaposan egy villával. Mikor egynemű masszává vált, vizes kézzel apró golyókat formázok belőle.
Tipp: Forró, fokhagymás pirítósra szintén mennyei falat ez a sajtgolyó.