Öreg baka találkozó lesz Győrben


2023-09-05
ingyenes program
Szeptember 5-én kedden 15 órától öreg baka találkozót tartanak Győr-Bácsán az 1969-71 között a pécsi Áper laktanyában katonáskodó Győr-Moson-Sopron vármegyei obsitosok.
Hirdetés

Részletes információkat a 06/70/5514-144-es telefonszámon, Médl Sándor megbízott szervezőtől kaphatnak.

A találkozó szeptember 9-én, szombaton 15 órátol Pécsen folytatódik.

Illusztráció: depositphotos

Kapcsolódó témák: #katona |#öreg baka |
további programok

Meccset nézünk és hozzá sört iszunk…

Fenyő Miklóstól vettük a címet, kicsit átírva a legendás Aranycsapat musicalhez írt dalát, ami tökéletesen igaz, hiszen egy jó meccs mellé bizony dukál az aranyló nedű. Az EB lassan véghajrájához érkezik, sok-sok hektoliter sör lefolyt már a torkokon. Érdemes egy kicsit a söröző tulaj és a sörfőző szemével is vizsgálni ezt a sporteseményt, így Martinkovics Oszkár segítségét kértük.

részletek

A Himnusz üzenete a Triangulum Galériában

Mit üzen napjainkban a Himnusz a Kárpát-medencei kortárs keresztény magyar alkotók műalkotásain keresztül? Erre a kérdésre kereste a választ a Józsa Judit Művészeti Alapítvány pályázata, melyet profi képző-, nép- és iparművészek számára hirdetett. Az alkotók egyrészt az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítettek. Másrészt alkotásaikban a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözték. A 86 művész mintegy 100 alkotását bemutató vándorkiállítás Budapest, Székesfehérvár és Szeged után Győrbe érkezett.

részletek