Kezdődik a bajnokság: az NBI-et célozták meg az ETO férfi kézisei

Nagy Roland Fotó: MekliZ fotó
2023.08.29. 20:34

Nyílt edzéssel és szurkolói ankéttal hangolt a férfi kézilabda NBI/B hétvégén rajtoló idényére a Győri ETO-UNI FKC csapata. Az együttes játékoskerete átalakult, és a szakmai stáb is kibővült, így természetesen komoly tervekkel várja a kezdést a zöld-fehér együttes.

„Szép évet zártunk, hiszen dobogós helyen végeztünk. Erre az idényre konkrét célunk van, mégpedig az, hogy feljussunk az NBI-be. Ennek mindenki átérzi a fontosságát, jelentőségét, és ennek megfelelően dolgozik a csapat, a szakmai stáb és a klubvezetés is. Természetesen úgy szeretnénk szintet lépni, hogy utána stabil élvonalbeli klub maradjunk” – mondta a Győri ETO UNI FKC ügyvezető igazgatója.

„Nagyszerű egyvelege ez a keret a rutinos, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező, valamint a fiatal tehetséges játékosoknak. Tavaly meglepetés volt tőlünk a harmadik hely, idén ez már nem lesz elég. Nagy kihívás amiért dolgozunk, meccsről meccsre szeretnénk haladni” – mondta Bencze József vezetőedző.

Az előző bajnoki szezont az Eger és a PLER-Budapest mögött a harmadik helyen zárta a csapat, 30 mérkőzésen szerzett 21 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, mindössze három ponttal lemaradva a feljutást érő pozíciótól. Az új bajnokságban nem is lehet más a célja a klubnak, mint, hogy kiharcolja az élvonalba kerülést. A csapat az 1. fordulóban szombaton 18 órakor a Magvassy-csarnokban az Ózdi KC-t fogadja, majd a második közben szeptember 9-én idegenben a BFKA-Veszprém U21 ellen lép pályára. A teljes szezont 2024 május 24-én Vecsésen zárja majd a csapat, akkor kaphatnak választ a szurkolók is a legfontosabb kérdésre, hogy 2024-től lesz-e újra élvonalbeli férfi kézilabda csapata Győrnek.

Galéria: Mekliz fotó

Kapcsolódó témák: #kézilabda |