Maszk nélkül – Venczel-Kovács Zoltán: élet a színház után

Mihályi Orsi Fotó: Győr+
2023.09.05. 08:44

A mostani, rendhagyó adásban Venczel-Kovács Zoltán mesélt arról maszk nélkül, hogy miért döntött úgy, hogy elhagyja a pályát, s vajon a covid mennyiben gyorsította meg ezt a döntését...

Kitértünk a beszélgetésben arra is, hogy milyen egy színművész időbeosztása, egyáltalán tudnak-e előre tervezni? Rákérdeztünk, hogy mi az, hogy „kényszervállalkozó”, és miért éltek eddig a győri színészek évről-évre? Zoltán nyíltan beszélt a színész lét nehézségeiről, és arról, miért váltott hivatást pár évvel ezelőtt. A család fontosságát is hangsúlyozta, és elmesélte milyen jól érzi magát az új munkahelyén.

Őszinte mély beszélgetés hallgathatnak meg, tényleg maszk nélkül… Kellett is az őszinte kitárulkozás, hiszen az egyéb szakmában dolgozó emberek sokszor el sem tudják képzelni, milyen speciális nehézségekkel állnak szemben a színművészek napról, napra. Gyakran előfordul, hogy a külső szemlélő, csak a színész léttel járó népszerűséget látja, a csillogást, ami a színpadon körül veszi a művészt. A helyzet viszont korántsem ilyen egyszerű, ahogy egyetlen más hivatásban sem… Tartsanak velünk, mert mi a szívünket is kitettük a mikrofon elé, ahogy a színpadon is tesszük. Önökért, önöknek!

Kapcsolódó témák: #Kultúra | #Maszk nélkül | #színész | #színház |