Mozgással a mosolyért, újra akcióban a kakukkok

Győr+
2019.02.19. 17:30

Városunkban működik egy fantasztikus futó társaság, melynek tagjai a sport szenvedélyük mellett, hobbijuk segítségével igyekeznek jótékonykodni, amikor csak tehetik. A Győri Futókakukkok Futócsoport az elmúlt hétvégén a Lurkó Alapítvány közreműködésével gyűjtött a „Fussunk egy mosolyért” elnevezésű rendezvényén.

Vasárnap délelőtt 10 órakor már nagy volt a nyüzsgés az Aranyparton. A tréningfelsők és a futócipők mellett azonban most mást is hoztak magukkal a Győri Futókakukkok Futócsoport tagjai, és mindazok akik csatlakoztak a jókedvű társaság akciójához. A „Fussunk egy mosolyért” felhívással a Lurkó Alapítványon keresztül, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermekosztályán fekvő kis betegeknek szerettek volna segíteni a futók. „Egy kisember sorsa mindenkinek fontos, de akinek gyermeke van, az különösen tudja, hogy egy betegség vagy hosszabb kórházi tartózkodás megviseli őket kortól függetlenül. Egy-egy játék, vagy csak pár jó szó, kis figyelem sokat lendíthet a gyerekek komfortérzetén a benn töltött idő alatt” – írta közösségi oldalán a klub, így invitálva az adakozókat a jótékony kezdeményezésre. Tárgyi – így például gyurmát, színes ceruzát, gyöngyfűzési kellékeket, vagy éppen kártyajátékokat – és anyagi adományokat is örömmel vettek a szervezők, a felajánlásokat pedig a Lurkó Alapítvánnyal karöltve juttatták el a kórházba.

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen rengeteg játékot és mintegy 187 ezer forint pénzbeli támogatást gyűjtöttünk az alapítvány javára. Bízunk benne, hogy a kórházi bentlét ideje alatt a gyerekeknek ezek az ajándékok mosolyt fognak csalni az arcukra. Nagyon sok futó jött el, csak ámultunk, sokan gyerekekkel, vagy éppen házi kedvenceikkel érkeztek az eseményre, sőt más futócsapatok is tiszteletüket tették a rendezvényünkön, például Szlovákiából is ellátogattak hozzánk. Nem lehetünk elég hálásak, nagyon köszönjük mindenkinek aki segített, azoknak is akik nem futottak, de örömmel adakoztak, továbbá támogatóinknak is köszönettel tartozunk!” – árulta el a Győr Plusznak Menczelné Molnár Petra, a klub egyik oszlopos tagja.

Zajovicsné Vizer Bernadett az alapítvány elnöke is elismerően beszélt a kakukkok akciójáról. „Bátran mondhatom, hogy egy kiváló szervezőcsapattal hozott össze a sors, mindent tökéletes megterveztek, nem véletlen, hogy eredményes volt a kezdeményezés. Vasárnap délután aztán meg is látogatták a gyerekeket a csoport „törzstagjai”, elhozva magukkal az ajándékokat. Fantasztikus érzés volt, hiszen a kis betegeink éppen a délutáni alvásból ébredeztek, így még nagyobb volt a meglepetés, ráadásul a vendégeink is átélhették azt a csodát, amit mi évek óta, hogy mennyire hálásak a gyerekek, ha kapnak egy kis kedvességet, szeretetet” – mondta a lurkók igazi angyala, aki immár 18 éve segíti szebbé varázsolni a kicsik kórházban töltött napjait.

A Győri Futókakukkok Futócsoport az esemény sikerén felbuzdulva tervezi a következő megmozdulást, mint írták: „Folytatjuk, de addig is fussatok, mert futni jó…”

Szerző: P. Csapucha Adrienn
Fotó: Bartha Zoltán