Megjön a hideg, készíthetjük a meleg ruhát

Győr+ Fotó: Beledi Márta
2023.10.08. 10:58

Vasárnap hidegfront érkezik, amelynek hatására az északnyugatira, majd az északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérik.

A front szakadozott felhőzettel, kevés csapadékkal vonul át, kisebb eső, futó zápor elsősorban az északnyugati, valamint az északkeleti tájakon fordulhat elő. A csúcsértékek 15 és 27 fok között alakulnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de a front előrehaladtával a legtöbb helyen jelentősen visszaesik a hőmérséklet – írja az idokep.hu, akik az egészségügyi hatásokra is felhívják a figyelmet: markáns hidegfront terheli a szervezetet, erős, viharos széllel tör ránk a hideg. Rövid idő alatt nagyot zuhan a hőmérséklet, a jelentős hőingás keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, szédülést és görcsös panaszokat okozhat.

Vasárnap erős hidegfront hoz szeles idő, az északnyugatira, majd az északira forduló szél erős, viharos lesz, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A szél hordhatja a port, emiatt jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, ezért érdemes nagyobb követési távolságot tartani, valamint csökkentett sebességgel haladni.

Kapcsolódó témák: #időjárás |