Győr+
2017.12.31. 10:59

Ki mit vár 2018-tól? – a fotós, a sportoló és a zenész

Nagyon visszaszámlálásban vagyunk már, hamarosan pukkannak a pezsgők, koccannak a poharak és mindenki boldog új évet kíván. Vajon a Győr+ olvasói, szereplői mit várnak az előttünk álló évtől? Megkérdeztük néhányukat!

A budapesti fotóművész, Szalay Mona ezer szállal kötődik Győrhöz, számos alkalommal dolgozott már a városban, barátságok is kialakultak az évek során. Mozgalmas volt számára a lassan leköszönő 2017, de vajon milyen lesz az új esztendő? Megsúgta a vágyait!

Szalay Mona

– Évről évre egyre többeknek nyújtok örömet és boldogságot a képeim által. Ez így lesz 2018-ban is. Szeretném még több „kétkedőnek” bebizonyítani, hogy igenis mindenkiről lehet jó portrét készíteni. Van egy – egyelőre titkos – projektem, amin gőzerővel dolgozom, hogy a legjobbat kihozhassam belőle. Szeretném, hogy az ezzel kapcsolatos álmom, elképzelésem megvalósuljon. A magánéletem kapcsán az idei év nagy nehézségek elé állított. De azon vagyok, hogy könnyedén és mosolyogva, tanulva a hibáimból tovább léphessek és új erővel, tele energiával a 2018-as évem szuper legyen.

 

Az Antalics ikreket, Viktort és Mátét sem kell bemutatni olvasóinknak, számos alkalommal írtunk róluk, hiszen elképesztő sikereket értek el karatéban, így szerezve elismerést maguknak, az egyesületüknek és a városnak is. A jövő évtől pedig elsősorban további sikereket várnak.

– Terveink 2018-ra edzőként és versenyzőként, hogy hasonló eredményeket érjünk el, mint 2017-ben, vagy még annál is jobbakat. Rengeteg pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak az elmúlt évben. Jártunk kétszer Hollandiában, ahol kimagasló eredményeket hoztunk haza Magyarországnak és bizonyítva a külföldi mezőnynek, hogy helyünk van közöttük. Edzőtáborban is voltunk, ahol különféle stílusok edzéseivel ismerkedhettünk meg. Tanítványainkkal számos magyar versenyen vehettünk részt mint ashihara, mint más stílus szabályrendszereiben. Legnagyobb élményünk a görögországi Világkupa volt, ahol a magyar csapat részeseiként arany- és ezüstérmekkel tértünk haza – mesélte Viktor.

Antalics Máté és Antalics Viktor

– 2018-ban két nagy esemény vár a Magyar AIKO Ashihara Karate Szövetségre hiszen november 3-án Győr kapta meg a jogot a Világbajnokság helyszínének. Nagyon fontos esemény a magyar karate szövetség életében, hiszen Magyarországon másodszor rendezik meg az Ashihara Karate Világbajnokságot. Már apró léptekben megkezdődött a szervezés és a levelezés a külföldi válogatott karatékákkal. Második nagy esemény a nyarán megrendezendő Nemzetközi Ashihara Karate edzőtábor Balatonlellén Sensei Durgo Attila közreműködésével. Viktorral szeretnénk ismét versenyezni és a 2018-as évben hasonló eredményeket elérni mint idén. Tanítványainkkal folytatjuk tovább a magas szintű edzés munkát, hogy ők is a lehető legsikeresebben zárják majd a még előttünk álló esztendőt – csatlakozott Máté testvéréhez.

 

A boogie woogie magyar nagykövete Mr. Firehand, azaz Dániel Balázs, aki nemrég felejthetetlen jubileumi showt tartott az Audi Arénában. Balázs igazi sztárrá érett az évek alatt, nem csoda, ha 2018-ra is nagy tervei vannak. Már a hírneve is kötelezi..

Dániel Balázs – “Mr. Firehand”

– A 2017-es évem élményekkel és fellépésekkel gazdagon telt. Örömmel tölt el, hogy sok embernek sikerült vidám és emlékezetes pillanatokat szereznünk boogie woogie koncertjeinkkel idehaza és külföldön egyaránt. Bízom benne, hogy a jövő évben is sok nézőnknek lesz benne a „boogie a lábában”! Az egyik legnagyobb álmom valósult meg év végén decemberben, így azt kívánom mindenkinek, hogy hasonlóan pozitív élményekkel, sikerekkel teli legyen az új évük és merjenek nagyot álmodni!

Havassy Anna Katalin