Győr+
2018.01.15. 20:33

Fiatalon halt meg a világhírű énekesnő

A nemzetközi zenei élet egy emberként gyászolja a The Cranberries énekesnőjét, Dolores O’Riordant, aki mindössze 46 éve élt.

A szomorú hírről a The Guardian számolt be. A különleges hangú énekesnő haláláról egyelőre részletekkel nem szolgálnak, az eset körülményei még ismeretlenek.

A The Cranberries 1990-es években vált népszerűvé. A világhírnevet a Zombie című szám hozta meg számukra 1994-ben. A dalt egy warringtoni bombamerénylet után írták, amelyben két gyermek is életét vesztette.

Dolores az ír rockzenekar énekes-gitárosa volt, s számos dal megszületésében szerzőként is közreműködött. Az a lemez, amely a Zombiet is tartalmazza – No Need to Argue – 17 millió példányban fogyott el világszerte. A zenekarnak 2002-ben a magyar közönség is tapsolhatott, Budapesten adtak felejthetetlen koncertet. Az énekesnő a szólókarrierrel is megpróbálkozott, lemezeit jól fogadta a közönség.

Ám az igazi siker akkor tért vissza, amikor a The Cranberries folytatta a pályáját, s további két korongot jelentettek meg, s újra nyakukba vették a világot, hogy körbezenéljék azt. Sajnos a legutóbbi turnét Dolores gerincproblémái miatt félbe kellett szakítani…

A tragikus hír a zenei világot mélyen megrázta, az internetet elárasztotta a kollégák és a rajongók értetlenkedő és sokkal átitatott üzenetei. Nehezen hihető el, hogy a különleges hangú Dolores O’Riordan nincs többé…