Győr+
2018.01.18. 19:57

Győri fiú is kampányol a kutyák mellett

Nem hétköznapi figura a győri Vida Ádám, aki amellett hogy kaszkadőr, színész, modell még lelkes állatbarát is. Kutyájával már másodszor szerepel egy jótékonysági naptár lapjain.

Az első felkérés még 2016-ban érkezett, s a szereplés olyan jól sikerült, hogy az idei naptárban is láthatjuk Vida Ádámot és gyönyörű kutyáját, Samet.

Kovács Violetta méltán ismert a német juhászkutyások körében, így mikor megkeresett minket, azonnal igent mondtam. A naptár amiben már másodszor szerepelünk Sammel a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt segíti. Az életvitelemhez hozzátartozik a segítségnyújtás, legyen szó emberről, vagy kutyáról. Sajnos azt veszem észre, hogy sokan csak gürcölnek és egyre kevesebb foglalkozunk azokkal, akik bajban vannak. Sokan felelőtlenül költekeznek, ajándékoznak, akár élő állatot is. Nem mérik fel, hogy az állattartás felelősséggel jár. Borzasztó, hogy sokszor mint egy megunt tárgyat dobják ki őket, vagy éppen adják le menhelyekre a kutyákat. Pedig mekkora szeret van bennük, s milyen boldogok velünk, sőt a végsőkig kitartanak a gazda mellett.

Ádám és Sam igazi, hű barátok, sokat mókáznak, edzenek együtt

Ádám azt a véleményét sem rejti véka alá, hogy sokszor egy kutya őszintébben szeret, mint sok embertársunk. Bundás barátaink önmagunkért rajonganak értünk, nem kell nekik autó, pénz, vagyon. Csak törődésre és viszont szeretésre vágynak. Így válnak a legjobb barátinkká, életük végéig hű társainkká.

Fotó: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány naptár,  Borzi Vivien

– A naptárban megjelent fényképek által mi a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnak segítünk, az eladásból befolyt összeget az alapítvány kapja meg, ami rengeteget jelent nekik. Azok a kutyák akik hozzájuk kerülnek már jó kezekben vannak, hiszen gondoskodnak róluk, orvosi ellátást kapnak ha kell. S mivel országos alapítványról van szó, akár több száz kilométereket is utaznak egy-egy bajba jutott kutyáért ha kell. A cél persze az, hogy minél többen új és megbízható gazdához kerüljenek. Sammel mi így, a fotónkkal próbálunk a jó ügy mellé állni – zárta Vida Ádám, aki ez úton is kéri: aki tudja, támogassa a kezdeményezést!

Havassy Anna Katalin
Fotó: Vida Ádám Facebook oldal