Győr+
2018.01.19. 18:43

A hét mentőtisztje győri

Mindig is egészségügyi pályára készült Kovács Béla, elmondása szerint soha nem gondolkodott más területen.

Mentős éveit megelőzően kórházi műtőssegédként dolgozott. Az Országos Mentőszolgálatnál 2004-ben, mentőápolóként kezdte pályafutását Győr mentőállomásán. A munkakezdéssel párhuzamosan mentőtiszti főiskolai tanulmányait is elkezdte, így sikeres diplomázást követően 2008-tól már kivonuló mentőtiszti szolgálatot lát el. Szerinte az egészségügyben végzett munkája hozzásegíti ahhoz, hogy másképp értékelje az emberi életet, szem előtt tartsa a valódi emberi értékeket.

Számára a legjobb munkahelyi dopping, ha hatékony és szakszerű betegellátásukat követően a beteg állapota javul, határozottan jobban érzi magát. Munkájában a változatosságot és a kihívásokat kedveli leginkább, fontosnak és elmaradhatatlannak tartja a hatékony csapatmunkát, maximálisan szolgálva ezzel valamennyi ellátásra szoruló érdekét.

Szakmai munkája – a mindennapokban vele dolgozó Bajtársai, valamint szakmai vezetői szerint is – kiemelkedő és példamutató, komoly részt vállal újdonsült mentőápoló Bajtársai képzéséből, valamint a rendszeres továbbképzésekből.

Szabadidejének jelentős részét felesége és fiú gyermeke tölti ki, de időnként – a földtől elrugaszkodva – elmélyül a csillagászat rejtelmeiben is – írja facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.