Győr+
2018.01.28. 11:46

Időutazás a Rómer Házban – fotókkal!

Egynapos kiállításra és játszóházba várták január 27-én a retró számítógépek kedvelőit a Rómer Házban. A programon a látogatók felidézhették a 80-as, 90-es évek pc-inek és konzoljainak történelmét, sőt a 35 évet felölelő időutazáson a kor ismert vagy kevésbé ismert masináit ki is próbálhatták.

Zsúfolásig megtelt a Rómer Ház szombaton. A ma már retrónak számító gépek és játékok között mindenki egy kicsit újra gyerek lehetett. A goto86-ot mindenki élvezte. Ha valaki átélte az eszközök fénykorát akkor azért, ha pedig csak szimplán nyitott a régi játékokra, akkor azért.

Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunikációs és marketing csoportvezetője elmondta, az előző esemény sikerén felbuzdulva hozták létre idén is ezt a programot és örömmel tapasztalták, hogy az eddiginél is többen voltak kíváncsiak rá. Sokan családjukkal érkeztek, a mai gyerekek is élvezettel játszottak Super Marioval, vagy valamelyik retró videojátékkal.

A rendezvényhez kísérő programok is társultak. Kuriózumnak számított, hogy egész nap game boy fotózás zajlott a helyszínen, a kész képet pedig kinyomtatva bárki hazavihette. Voltak dokumentumfilm vetítések, és természetesen versenyek is, ahol az igazán elkötelezett rajongók összemérhették tudásukat.

Ahogy legutóbb, úgy most is készültek a szervezők esti programmal. A kiállítás helyszínén 22 órától a Neonhullám-os srácok vették át a terepet és hozták el a modern 80-as évek hangzását. A hawaii ing és az álbajusz kötelező darab volt, a zenei csemegék méltó módon foglalták keretbe az egész napos időutazást.


Bajzát Zsuzsi
Fotó: Marcali Gábor