Győr+
2018.01.30. 09:41

Applikáció is segíti a mohácsi busójárásra érkezőket

Ha február, akkor farsang, és ha farsang, akkor busójárás. Nagy újdonság volt, amikor nemrég telefonos alkalmazást fejlesztettek: a turisták egy busójárós applikáción is megtalálják a programot, a szállásokat és az éttermeket.

 

Jövő hét végén elkezdődik a mohácsi busójárás, Mohács főutcája megtelik a csaknem 1500 maskarással, akik elűzik majd a telet. Számos programmal készülnek a térségben, az érdeklődőket és a turistákat pedig idén is segíti a telefonos applikáció.

Az alkalmazás célja, hogy még intenzívebb útbaigazítást és tájékoztatást nyújtson mindenki számára, aki érdeklődik a mohácsi busójárás iránt. Az applikáció segítségével megtalálják a hatnapos rendezvény minden programját, de rá tudnak keresni a város különféle kézműves műhelyeire, borászatokra, éttermekre, környékbeli látnivalóira, múzeumokra és galériákra, templomokra, illetve a műemlékek helyeire is – magyarázta Bugarszki Norbert, az applikáció ötletgazdája.

Hozzátette, az alkalmazás folyamatosan frissül és naprakész a letöltőknek, a busójárás kezdetéig pedig a város honlapja is megújul, egy teljesen új látványvilág fogadja majd a megtekintőket.

Fotó: Sol Travel

MTI