Győr+
2018.02.12. 15:40

Előzetes letartóztatásba került a fiatal lány feltételezett támadója

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szombaton a hajnali órákban az egyik győri szórakozóhely mellett egy fiatal lánnyal erőszakoskodott – közölte szerkesztőségünkkel dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék sajtószóvivője..

A gyanúsított tagadta a terhére rótt 18. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, élet elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérletének elkövetését, azonban a bíróság a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak.

A határozat indokolása tartalmazza, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a vele szemben intézkedő rendőrök elől is futva menekült szombat hajnalban. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél enyhébb kényszerintézkedés elrendelésével nem biztosítható, figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, jellegére, az elkövetés körülményeire és a gyanúsítottal szemben folyamatban lévő más büntetőeljárás tényére is.

 

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A döntés jogerős.

 

Fotó: Marcali Gábor