Győr+
2018.02.15. 05:52

Elfogták és előzetesbe került a bolti rabló – Mutatjuk videón!

A győri rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy felfegyverkezve rabolt ki egy belvárosi üzletet. A délután folyamán a bíróség pedig elrendelte a fiatal férfi előzetes letartóztatását.

 

Friss információ:

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február 7-én az este késsel kirabolt egy győri üzletet.

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészi indítványt és elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A gyanúsított beismerte a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének elkövetését, a terhére rótt bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A határozat indokolása tartalmazza, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárási cselekményeknél való jelenléte pedig enyhébb kényszerintézkedéssel nem biztosítható, mert a gyanúsított albérletben lakik, nehézkes anyagi körülmények között él, és a környéken családi vagy rokoni kapcsolata nincs, ezért a házi őrizet elrendelésére a bíróság nem látott lehetőséget.

A gyanúsított előzetes letartóztatását indokolja továbbá a terhére rótt bűncselekmény jellege és annak jelentős tárgyi súlya is.

A döntés jogerős.

Korábban írtuk:

A Győri Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a 20 éves L. Patrik ellen. Ahogy arról a Győr+ Online is beszámolt, múlt hét szerdán kiraboltak egy belvárosi üzletet. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2018. február 7-én 19 óra 35 perc és 19 óra 45 perc között egy késsel fenyegetőzve a bevétel átadására szólította fel egy győri üzlet eladóját, majd a kassza tartalmával távozott.

A rendőrök a nyomozás során begyűjtött adatok alapján azonosították L. Patrikot, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozók 2018. február 14-én győri lakásán elfogták a férfit és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

police.hu