Győr+
2018.02.27. 08:53

Zajlik a síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya hajnalban a havazás kezdetével egy időpontban megkezdte a síkosságmentesítési és hó eltakarítási munkálatokat

A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, a közösségi közlekedés elősegítésére tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre. A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítik. A teljes kapacitással zajló, és jelenleg is tartó munkában összesen 28 gép és közel 100 ember vesz részt.

A Győr-Szol Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a speciális körülmények, az erős lehűlés, az élénk szél okozta hóátfúvások együttes jelenléte rontja a síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkálatok hatékonyságát. A nagyobb gondot a hideg okozza, mert jelen körülmények között csökken a burkolatokra kijuttatott szóróanyag olvasztó hatása. Ezért a szolgáltató a közlekedésben résztvevőtől a szokásosnál nagyobb türelmet kér, egyben a s felhívja a figyelmet, hogy az időjárásban és az utakon télies körülményekre kell számítani, ami a megszokottnál hosszabb menetidőt eredményezhet.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

Az elmúlt napokba megindult a jegesedés a Győrben található városi tavak felszínén, egyes folyószakaszokon. Ezekre a felületekre rámenni, azokon csúszkálni tilos és életveszélyes. A jégen tartózkodás havazás esetén különösen veszélyes, mert a lehullott eltakarja a jég felületét.

Fotónk illusztráció.