Győr+
2018.02.27. 15:18

Győri tűzoltók hősies helytállását ismerték el

Újonnan kinevezett tűzoltótisztekkel bővült a katasztrófavédelem tiszti kara február 27-én. Az újonc tűzoltótisztek eskütételét követően többen elismerést vehettek át.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át azoknak, akik rendkívüli helytállásukról tettek tanúbizonyságot.

2018. január 22-én Rábapatonán egy családi ház melletti műhely és a ház teteje is égett. A műhelyben egy acetilén-, egy oxigén- és három propánbutángáz-palack volt. Az acetilén-palack bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna. Három tűzoltó önként vállalta a feladatot, hogy kiviszi az épületből a veszélyes palackot, ezzel megakadályozták, hogy az felrobbanjon és elkerülték, hogy még nagyobb kár keletkezzen. A három győri tűzoltó hősies helytállása elismeréseként főigazgatói ajándéktárgyat kapott: Józsa György tűzoltó főtörzsőrmester és Töreki László tűzoltó őrmester az ünnepségen, Kocsis Imre tűzoltó főhadnagy pedig a későbbiekben veszi át az elismerést.

A hősies helytállásukért elismert három tűzoltót a főigazgató példaképül állította a katasztrófavédelem teljes személyi állománya elé.

 

Forrás: BM OKF
Fotók: Jóri András BM OKF