Győr+
2018.02.28. 09:44

Elfagytak a vízcsövek a Győri Állatmenhelyen – Frissítve

A nagy hideg nem csak a közlekedést befolyásolja, szerda reggel kaptuk a hírt, hogy a Győri Állatmenhelyen is hatalmas a baj: az összes vízcsövük elfagyott.

Frissítve:

A Győr-Szolnak sikerült elhárítania a hibát, több napra elegendő vízet kaptak a győriektől az állatmenhely lakói – közölték a Facebookon.

Köszönjük az önzetlen segítséget!


Korábban írtuk:

Egy menhelyi gondozó, Horváth Patrícia keresett meg minket azzal, hogy reggelre elfagytak náluk a vízcsövek, így nem tudják itatni az állatokat, pedig rengeteg vízre lenne szükségük. Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, vigyen a Győri Állatmenhelynek kannás vizet, illetve palackozott, szénsavmentes ásványvizet, mert az árva kutyusok és cicák itatását segíti ezzel!

Patrícia a Győr+ Rádiónak elmondta, hogy hidegebb napokon átlagosan 450 liter vízre van szükségük. Szerda 11 óráig közel 350 liter vízet már kaptak a lelkes győri segítőktől. Várhatóan még a mai nap folyamán a Győr-Szol elvégzi a kárfelmérést és ennek függvényében kiderül mennyire nagy a baj. Ha a teljes rendszert cserélni kell, akkor elképzelhető, hogy napokig vezetékes víz nélkül lesznek az állatok. Fontos, hogy csütörtökön is szükség lesz vízre, így aki teheti segítsen holnap is!

A menhely a Facebook oldalán folyamatosan közli a friss híreket!

 

A menhely címe: 9024 Győr, Téglagyári út 2.

 

(A képen szereplő kölyökkutya Elmo, róla bővebben ide kattintva olvashatnak!)

 

Fotó: Marcali Gábor