Erőemelőkkel gyarapodott a Rába ETO SE

Győr+ Fotó: Rába ETO Győr SE/Facebook
2023.11.07. 15:47

Az újonnan induló szakosztály vezetője az az 59 éves Molnár Csaba, aki már 10 világbajnoki címet és 10 világcsúcsot tudhat magáénak - tudatta az egyesület a Facebookon.

„Több mint negyven évvel ezelőtt, valamikor középiskolás koromban, a Rába ETO súlyemelő szakosztályának a tagja voltam. Elképesztő érzés, hogy négy évtized elteltével a sportolóimmal újra ehhez a klubhoz tartozhatunk. Óriási lehetőségnek tartjuk, hogy mostantól a város legpatinásabb csapatánál versenyezhetünk. Azonban egyben egy plusz „súly” is, hogy Győr egyik legismertebb egyesületének hozhatjuk az eredményeket. Rengeteget jelentene nekem, ha ETO-s mezben léphetnék a dobogóra a világ bármelyik részén, most ez a cél lebeg előttem. Biztosak vagyunk benne, hogy ezentúl rajtunk tartja a szemét az egész város. Mi továbbra is úgy fogunk dolgozni, hogy Győr hírnevét öregbítsük” – vezette fel gondolatait Molnár Csaba, majd visszaugrott az időben.

„A Pattantyúsba jártam középiskolába. Nem volt termünk, ezért a Zrínyi tanárképzőben tudtunk csak edzeni. A 80-as években mostoha körülmények voltak, támogatásról nem is álmodhattunk. Sosem fogom elfelejteni, hogy egy speciális súlyemelő cipő volt, amivel az akkori egyesület támogatott. A súlyemelői évek után igyekeztem egzisztenciát építeni, a többi között kommandós is voltam Egyiptomban, valamint Jordániában. Ezt követően a családomra koncentráltam” – összegezte az évtizedekkel ezelőtti időszakot a 10-szeres világbajnok erőemelő.

„Negyven éves múltam, mikor visszajöttem a konditerembe. Ezt követően aztán felgyorsultak az események. Amellett, hogy elvégeztem súlyemelő, valamint sportedzői szakon az iskolákat, és napjainkban 22 versenyzővel dolgozhatok, a legbüszkébb talán arra vagyok, hogy 2019-ben Chicagoban két világbajnoki címet is szereztem. Kicsit félve mentem ki Amerikába, de hatalmas élmény volt, és büszkeség, hogy egy Győr-Ménfőcsanaki emberke léphetett a dobogó legfelső fokára. Ezt az eredményt -125 kg súlykategóriában, M3 évkategóriában értem el. Érdekesség, hogy idén augusztus 29-én, a születésnapomon emeltem ki az eddigi legnagyobb súlyomat. A 325 kg-t nyomtam ki egy edzés alkalmával. A történethez hozzá tartozik, hogy rám esett ez a hatalmas súly, és elszakadt a tricepszem. Egyébként épp a lengyel világbajnokságra készültem, ami rá két hetére volt. Az orvosok nyolc hónapot emlegettek rehabilitációra, azonban én néhány hét múlva már világkupán szeretnék szerepelni. Napjainkban 230-240 kg-val edzek és készülök. Fájdalom az van, de a kitartás és a példamutatás nagyon fontos számomra. A versenyzőimnek is ezt tanítom, kitartás, szorgalom és akarat, csak ezek után jön az eredmény. Az pedig külön öröm a számomra, hogy a feleségem is a Rába ETO Győr SE tagja. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Erika edzőként is tevékenykedni fog a klubnál. Két éve versenyez, mint erőemelő. Eleinte csak nézőként volt jelen velem, és segítette a munkámat. Mostanra már ötszörös világbajnoknak mondhatja magát. Több világszervezetnek vagyunk a tagjai, ezért jöhetett neki össze a nagy szám, ilyen rövid időn belül” – zárta gondolatait a szakosztályvezető.

Kapcsolódó témák: #rába eto se |