Győr+
2018.03.11. 14:10

Fényárban úszik a Felhő

Tavaly nyáron újították fel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum szakemberei Adyvárosban a Móra-iskola előtt található Felhő című alkotást, Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére.

Az alpolgármester elmondta, ezúttal a szobor esti megvilágítását is megoldották, így az alkotás a nap minden szakában megcsodálható. Hozzátette azt is, hogy az alkotója Bak Imre, aki 1976-ban, fiatal művészként készítette el a szobrot, de azóta már Kossuth-díjjal, Munkácsy-díjjal és a Nemzet Művésze címmel rendelkezik, sokan nem is tudják, hogy ilyen értékes alkotás van a városrészben.

 

Radnóti Àkos elmondta azt is, hogy a városrész az utóbbi 2 évben tehetséges, fiatal művészek kortárs alkotásaival gazdagodott, előtte több 10 éven át nem volt szoborállítás a városrészben, s reméli, hogy az alkotók is hasonló pályafutást futnak be. Másrészt egy modern lakótelepre modern alkotások illenek. „Itt nem lesznek lovasszobrok vagy giccses, népszerűséghajhászó alkotások, mert itt Adyvárosban az értékre törekednek és a kultúra sokszínűségére, s teret nyitnak a fiatal alkotóknak, melyek munkája ugyanolyan értékes és támogatandó, s ezen hozzáállást már országos szinten is értékelik és elismerik” – mondta el Radnóti Ákos, aki megköszönte az Útkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. kivitelezését.

 

Fotó: Marcali Gábor