Győr+
2018.03.12. 08:16

Indítsuk a tavaszt vérfrissítéssel!

A négynapos hosszú hétvége előtt, a nemzeti vérkészlet stabilitásának megőrzése érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

 

A nemzeti ünnep hetén és az azt követő hét munkanapjain közel 60-70 helyszínen lesz lehetősége a segíteni vágyóknak a véradásra.

A betegellátáshoz országos szinten naponta 1600-1800 véradóra van szüksége az Országos Vérellátó Szolgálatnak, egy-egy hosszú hétvége előtt és után pedig különösen fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.

A nemzeti ünnepi időszakban is sok embertársunk szorulhat segítségre, ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat arra biztat mindenkit, hogy a március 15-i hosszú hétvégét megelőző és követő napokon véradásával segítse a biztonságos vérkészlet stabilitását.

A véradási helyszínek és időpontok ezen az oldalon érhetők el. A kihelyezett véradásokon kívül minden hétköznap reggel 7 és délután fél 4 között a Győri Regionális Vérellátó Központban van lehetőség véradásra. Ehhez személyi igazolvány, lakcím- és TAJ kártya szükséges.

OVSZ