Győr+
2018.03.16. 11:26

Stadler a győri Audi újabb 25 évét vizionálta

Magyarországi telephelyünk alapításának 25 évfordulóját ünnepli, győri munkatársaink a negyedszázad alatt 33 millió belső égésű motort gyártottak, amire büszkék lehetünk. A következő 25 évben magyar munkatársaink biztosan legalább ennyi elektromos motort fognak gyártani – jelentette ki Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke Ingolstadtban, az autógyár éves sajtótájékoztatóján, amelyet éppen a magyar nemzeti ünnepen tartottak.

A bajor városban méltatta a győri Audi 25 évét Peter Kössler, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke is, aki úgy fogalmazott, a győri Audi ma már megkerülhetetlen a konszern életében, amelynek történetét számottevően befolyásolta. A 33 millió motor és a több mint egymillió autó beszédes számok, amelyek mögött magyar kollégáik meggyőző tehetsége áll. Az idén megkezdődik a Q3 sorozatgyártása és szériában készülnek az e-motorok, amelyek azt bizonyítják, az Audi vezetése hosszú távon gondoskodik a gyárról.

Győrben 2018 a jubileum és a változás éve – ezt már Wendelin Göbel, az Audi AG igazgatóságának személyügyekért felelős tagja jelentette ki Németországban, aki szerint sokféle rendezvénnyel készülnek a jubileumra. A változásra pedig képzésekkel készültek, így a sikertörténet folytatódik Győrben.

A nemzetközi sajtótájékoztatón a vállalat vezetői elmondták: sikeres évet zárt 2017-ben az anyavállalat. Árbevétele először haladta meg a hatvan milliárd eurót úgy, hogy nyolc év alatt megduplázta. Operatív eredménye 5.1 milliárd euró, adózás előtti nyeresége pedig 4.8 milliárd euró lett. Mindezt úgy tudta elérni az ingolstadti konszern, hogy világszerte közel 1.9 millió autót értékesített, 0.6 százalékkal többet, mint az előző évben.

Az Audi hatalmas összegeket invesztál a jövőbe, így az e-mobilitásba és az önvezető autókba. 2022-ig ez az összeg eléri a 40 milliárd eurót.

Csak az idén több mint 20 új modellt dobnak a piacra, jön az első elektromos autó, az Audi e-tron, amelynek ára 80 ezer eurótól indul. Csak Norvégiából 3700-an rendelték meg az idén gyártásba kerülő autót. Kész az Audi első önvezető autója az Aicon, ennek piacra kerülése előtt azonban még számos jogszabály megoldásra vár.

Az Audi német dolgozói 4770 eurós nyereségrészesedést kapnak a tavalyi eredmény után. Győrben a bónusz a dolgozók havi fizetésének 1.3-szorosa.

Az Audi Hungaria a szokásoktól eltérően már korábban közzé tette eredményeit. Erről itt olvashat bővebben.