Győr+
2018.03.17. 13:40

Amerikai katonák érkeznek Győrbe ma este

Nyugi, csak zenélni, s egy hatalmas rockabilly koncertet nyomni. Kicsit visszahozzák az 1950-es éveket és Elvis Presley emlékét, amely még most is él. Az Ed Philips and The Memphis Patrol ma este Győrben ad koncertet, sugároz életérzést és hirdeti a rockabillyt!

A hazai rock and roll élet egyik vezető zenekara az Ed Philips and The Memphis Patrol, akik amerikai katonai egyenruhában lépnek színpadra. A jelmez nem másról árulkodik, minthogy a srácok annak a kornak tisztelegnek, amikor Elvis a katonaéveinek egy szakaszát Európában, azon belül is Németországban töltötte, persze továbbra is zenélve, csajozva és rock and roll mámorban lélegezve.

Egy csepp Amerika itthon, olyan hanggal megáldott sráccal a mikrofon előtt, mint Ed, aki hitelesen énekli a rock and roll királyának dalait, hiszen 2009-ben egy Elvis versenyen a legjobb 10 énekes között végzett. Itthon aztán maga köré szervezte a stílus nagyágyúit: Fácánt, Gyíkot és Long Tall Sonnyt s elindult az Ed Philips and The Memphis Patrol. Sikerük megkérdőjelezhetetlen, rengeteg fellépésük van országszerte, de számos külföldi fesztiválra is meghívják a bandát.

A csapat némi tagcserén is átesett, Gyík és Fácán kivált, helyükre a szintén stílus-hű Zedy és Kiss Tomi jött, akik remekül beilleszkedtek a csapatba, némi új hangulatot is hozva magukkal. Akik ismerik Zedyt, tudják, hogy a bőgő bohókás fenegyerek, aki a Magic Cats Rockabilly Trioban tépte a húrokat, hogy onnan igazoljon át a „katonákhoz”. Tomit

Majdnem napra pontosan egy éve jelent meg „piros” albumuk, amely egy roppant érett, gazdag és zseniális korong, olyan közkedvelt dalokkal mint a Franfort Special vagy éppen a Let yourself go.

Zenéjük kortalan, előadásmódjuk imádnivaló, igazi showt varázsolnak ma este éppen Győrben, a Dongóban. S ehhez a bulihoz még külön behívó sem kell, csak gyertek el minél többen! Tisztelegjünk Elvis Presley és a rock and roll előtt!

A Győr+ Rádió műsorvezetője Ferenczy Balázs interjút készített Ed Philipsel, amelyet 14 óra után hallgattok a rádióban, vagy IDE kattinva! ! Érdemes fülelni, sok érdekesség elhangzik!

Havassy Anna Katalin