Győr+
2018.03.19. 15:51

A fásítási programot segíti az új gép

Ügyes kis szerkezet segíti mostantól a Győr-Szol Zrt. szakembereinek munkáját a fásítási programban. Tuskófúró berendezéssel gazdagodott a cég gépparkja.

 

A Bisinger sétányon mutatták be hétfőn délelőtt munka közben azt a gépet, amely alkalmas arra, hogy a kivágott fák tuskóit szétfúrja. Radnóti Ákos, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta, az új gép elsősorban a díszburkolattal ellátott sétálóutcákban tesz majd jó szolgálatot, ahol a fák faverembe vannak ültetve. A szerkezettel a talajban maradt egész növényi maradványt is el lehet távolítani, a fapótlások érdekében.

 

Az alpolgármester emlékeztetett, tavaly Borkai Zsolt polgármester nagyszabású faültetési programot jelentett be, melynek keretében évente ezer fát ültetnek el. A fapótlások mellett tavaly Bácsán és az Aranypart szabadstrandon hoztak létre kiserdőt, idén pedig Marcalváros I-en és a Szentlélek templom mögötti területen alakítanak ki újabb kiserdőket.

 

 

Nagy Csaba a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere kiemelte, a mai kor igényeinek minden szempontból megfelelő alapgéphez gödörfúró adaptert is vásároltak, megkönnyítve ezzel a faültetéseket, valamint tolólapot is beszereztek, amely a hóeltakarításra alkalmas. Az eszközbeszerzés 15 millió forintba került, melynek forrását a győri önkormányzat biztosította.

 

F.G.
Fotó: Marcali Gábor