Győr+
2018.03.22. 10:56

Az ország legjobbjai mutatkoznak be Győrben

Közel hatvan produkciót láthatnak az érdeklők csütörtökön a Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiválján Győrben.

A PÁGISZ ÁMK-ban rendezett fesztivál megnyitójá Finszterné Magyari Erzsébet, az eseményt rendező Győri Műszaki Szakképzési Centrum Szabóky Adolf Szakiskolájának igazgatónője kiemelte, a szakiskolák országos kulturális fesztiválját második ízben rendezik meg városunkban. Idén 15 iskola 108 tanulójával érkezett az ország minden tájáról a megmérettetésre, ahol 59 produkciót láthat a közönség.

Finszterné Magyari Erzsébet igazgatónő

 

Két csoportban, a szakiskolásoknak és a készségfejlesztő iskolás tanulók számára hirdették meg a versenyt. Öt kategóriában mutathatják meg tudásukat a fiatalok: vers próza, ének-zene, színjátszás és tánc.

 

A fesztivál résztvevői

 

Az igazgatónő hangsúlyozta, a sajátos nevelési igényű gyerekek nagy lelkesedéssel, felkészülten érkeztek a versenyre, melyet szakemberekből álló zsűri értékel. A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesülnek, de minden fellépő egy-egy apró meglepetés ajándékkal térhet haza.

 

Radnóti Ákos alpolgármester

 

Radnóti Ákos alpolgármester nyitotta meg a fesztivált, aki elmondta, az ország legjobbjai érkeztek Győrbe, hogy megmutassák tehetségüket. A fiatalokat arra bíztatta, ne csak a szakmájukat tanulják ki becsületesen, hanem továbbra is foglalkozzanak a kultúrával, a művészetekkel, hiszen ezek örök élményeket adhatnak számukra. Az alpolgármester emlékeztetett, ez a fesztivál is hozzájárulhat ahhoz, hogy 2023-ban Győr legyen Európa Kulturális Fővárosa.

 

F.G.

fotó: Marcali Gábor