Győr+
2018.03.23. 15:11

A C.T. Partner hasznosítja a volt olajgyári területet

Kétszáz lakás épül a volt Olajgyár parlagon álló területén: három darab, négy‐ és ötszintes társasház áll hamarosan a Belvároshoz közel fekvő telken, tudtuk meg a C.T. amp; PARTNER Kft. ügyvezetőjétől.

„Semmi sem állandó, csak a változás maga” – idézik rengetegen Hérakleitosz elhíresült mondatát, s a filozófus gondolata jut eszünkbe nekünk is Győr‐Sziget városrész kapcsán, hiszen rövid időn belül, nagyon markánsan alakult át. A területen a múltban is jellemző volt a változás, még a földrajzi térképet is átrajzolták elődeink: új mederbe terelték ugyanis a Rábca torkolatát 1906 nyarán az árvízveszély miatt, ahol a mai Bercsényi liget alakult ki. A néhány évvel azelőtt épült vashidat pedig fogták a leleményes győriek, hajóra pakolták és átvitték az újonnan kiásott meder fölé.

 

A városrész az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult, gondoljunk csak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épült Olimpiai Sportparkra. A fejlesztésekkel párhuzamosan számos társasház is létesült, illetve több beruházás folyamatban van. Az EYOF-hoz kapcsolódóan épült a volt Olajgyár területének egyik felén az olimpiai falu, melynek 201 lakását ma már lakóik használják. Most pedig az éveken át parlagon álló terület is sorra kerül: a C.T. amp; Partner Kft. megvásárolta a telket, és a cégtől megszokott, különleges társasházat épít fel rajta. Az elmúlt években egymást követték a C.T. amp; Partner Kft. beruházásai. Éppen hogy átadták 2017 elején a Marcal-tó partján a Tópart Liget társasházukat, jelenleg két városrészben közel kétszáz lakást, három társasházat építenek. Győr-Sziget kapujában a Corner Rezidenciát, Marcalváros II-n két különleges társasházat két ütemben, a Szent Anna Udvart, összesen 130 lakással és több üzlettel.

 

A volt olajgyári területre visszatérve: a megmaradt kéményt lapunk megjelenésének napján robbantják fel, nem biztonságos ugyanis a megtartása. Szabó Ákos, a beruházó ügyvezetője elmondta, statikusok tüzetesen átvizsgálták a 107 éves kéményt, és nem láttak más megoldást, holott neki a kémény megtartása volt az eredeti szándéka. A legfőbb kockázatnak a földrengést találták a szakemberek, akár ketté is törhetne az épület, hiszen a 66 méteres torony göbös része különösen rossz állapotban van, veszélyezteti a már meglévő társasházi tömböt is.

 

“SZENT ANNA SZIGET Társasház https://ctpartner.hu/


A területen összesen kétszáz lakás – három darab, négy‐ és ötszintes társasház épül. A C.T. amp; Partner Kft. társasházai a korszerűség, az energiahatékonyság és a gazdaságos fenntarthatóság jegyében készülnek. A projektről jövő héten részletesen is beszámolunk.

(x)