Győr+
2018.03.25. 14:11

Kiállítás zenével körítve

Stipsits Ibolya neves fotóművész ,kiváló művész képeiből, nyílt kiállítás Győrújbaráton, a művelődési központban,melyet Szt. Martin szaxofon és pánsíp művész koncertje követett.

A tárlatot Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő ajánlotta a közönség figyelmébe, egy Márai idézettel: „A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, melyet a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet”.

Az estén résztvevőket Liziczai Miklós fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke is köszöntötte, majd Szalóki Géza, Győrújbarát polgármestere oszotta meg gondolatait a vendégekkel.

Stipsits Ibolya és St.Martin ”Képes Spirituálé ” című könyvének bemutatójára is sor került. A kiadványból St.Martin néhány verset is felolvasott. Az előadóművész így köszöntötte a jelenlévőket, majd egy koncerttel övendeztette meg a közönséget, legújab albumából is ízelítőt adott.

St.Martin a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Regionális Príma Primissima díjas és a Magyar Rádió eMeRTone díjával jutalmazott előadó, a július 21-i, aggteleki lemezbemuató koncertjére invitálta az est látogatóit.