Győr+
2018.03.26. 20:11

Lángoló busz sofőrjének segített a győri katona

Egy nagy lánggal égő busz mentésében nyújtott segítséget a napokban az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonája, Cseszregi János törzszászlós Győrben.

Az eset március 16-án történt, amikor a városban kigyulladt egy autóbusz a Honvédszálló előtti buszmegállóban. Miután az utasok elhagyták a járművet, a buszsofőr rögtön megkezdte az oltást. Az éppen a közelben tartózkodó Cseszregi János törzszászlós az eseményeket látva azonnal cselekedett: a Honvédszálló két poroltó készülékével az akkor már lángoló autóbuszhoz sietett és a hivatásos tűzoltó egységek kiérkezéséig a gépjárművezetővel közösen folytatta a tűz oltását. A tűzoltók kiérkezését követően pedig – a rendőrség megérkezéséig – a forgalom irányításában segédkezett. A törzszászlós segítségével, nemcsak az autóbusz tüzét fékezték meg, hanem megelőzték annak továbbterjedését, és a nagyobb anyagi kár keletkezését.

Cseszregi János törzszászlós gyors helyzetfelismerése, valamint átlagon felüli bátorságot igénylő cselekedete méltó példát mutat embertársai felé.

A helyőrségtámogató alegység vezénylőzászlósának tettét elismerő, a megyei katasztrófavédelmi igazgató által írt köszönőlevelet az ezred állománygyűlésén ismertették. Az alakulat parancsnokhelyettese, Bozsóki Attila alezredes is méltatta Cseszregi törzszászlós cselekedetét, helytállását példaképül állítva a teljes személyi állomány elé.

forrás: raketaezred.hu
Cseszreginé Csekei Judit százados