Győr+
2018.03.27. 09:15

Nyuszi-futammal és állati sztárokkal is húsvétolhatsz

Szeretettel várjuk látogatóinkat a tavaszi szünetben és a húsvéti ünnepek alatt! Sok-sok vidám és különleges programmal készülünk idén is.

 

Nyúlváros (A tavaszi szünet alatt)

A tavaszi szünet tiszteletére, már csütörtökön (03. 29.) kinyit és egészen húsvét utáni keddig nyitva tart a Nyúlváros, ahol pihe-puha nyuszik népesítik be kis faházunkat. A megyeszékhely nevezetességeit bemutató „makettváros lakóit” minden látogatónk megcsodálhatja, és az ott élő nyúlfajtákat is megismerhetik.

Zoo Show (Nagypéntektől húsvét hétfőig)

Fantasztikus új produkcióval, különleges állatbemutatóval kápráztatjuk el látogatóinkat 11 és 15 órakor. Show lesz cuki állatsztárokkal és sok meglepetéssel!

Családi ünnep az állatkertben (húsvéthétfőn)

A hagyományokhoz híven, az idei húsvéthétfőn is állatsimogatóval és színes programokkal várjuk az érdeklődőket: a gyerekek ügyességi játékokban tehetik próbára magukat. Az állatkertben kalandozva, több állomás várja a játékos kedvűeket, melyek teljesítésével egyre gyűlnek majd a vidám tavaszi élmények. Megéri kiállni a próbákat, megfejteni a rejtvényt, hisz a játék öröme mellett a jutalom sem marad el. Ilyen megálló lesz: MiniGolfoZoo, TapiZOO, Tojáskirakó, Nyuszi-etető, Nyuszi-futam, Tojásdobás

10.30 és 17.30 órakor menetrend szerint elindul a tengerimalac-vonatunk, kérjük, a vágány mellett vigyázzanak! Az időjárásra érzékeny „szerelvények”, csak jó idő esetén közlekednek.

A húsvéti nyuszi kincskeresésre csábít minket az idén! Betűkkel díszített színes tojásai különleges helyeken lapulnak, aki nyitott szemmel jár az állatkertben, felfedezheti mindet. Érdemes szemfülesnek lenni és mindet „lefülelni”, mivel ajándékot kap, aki a tojásokon lévő betűkben elrejtett állatnevet megfejti és a kérdőívet is leadja a célállomáson.

Kézműves asztalainkon különleges díszek készülnek egy kis meglepetéssel fűszerezve. Nyuszi-ékszereket, fejdíszt és karkötőt is készíthetsz, ami a nap végén varázslatosan átalakul egy közös műalkotássá. A másik asztalnál répatáska és kisbárány is születhet az ügyes kezek által.

Húsvéthétfőn több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők a csimpánzok reggelijétől a kislajhárunk uzsonnájáig. Az etetések időpontja: 10.20 – csimpánz, 11 óra – tapírok, 12 óra – apella, 13 óra – ormányos medve, 14 óra – oroszlán, 15 óra – vidra, 16 óra – lajhár.

A nap során egy vidám nyuszi tájékoztat mindenkit a programokról, és locsolóvers hallatán, ajándékokkal és információval halmozza el a nagyérdeműt. Érdemes jól figyelni, mert bárhol felbukkanhat!

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert