Győr+
2018.04.11. 11:30

Felavatták a város első luxushotelét

Megnyitotta kapuit a Rába Quelle Boutiqueamp;Unique Hotel Győr történelmi Belvárosában, a Rába Quelle Élményfürdő szomszédságában. A múlt század elején épült, korábban panzióként üzemelő épületet Kovacsics Imre, győri üzletember, a SPA Hungary Holding vezérigazgatója tavaly vásárolta meg és építtette át luxushotellé. A beruházás értéke közel félmilliárd forint.

Kinyílnak az ékszerdoboz kapui, 17 szoba, 17 külön világ, 17 életérzés – hangzott el a megnyitón, amelyen a várost Borkai Zsolt polgármester képviselte, ott volt továbbá Simon Róbert Balázs, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy sikeres országot csak sikeres városokkal és vállalkozókkal lehet építeni. Borkai Zsolt köszöntőjében üdvözölte a magas minőséget képviselő hotelt, mely a város iránt érdeklődő és az ide érkező vendégek új rétegét fogja megszólítani. Beszélt arról is, hogy Kovacsics Imre nagy önbizalommal és bátorsággal dolgozik, olyan ember, aki ha az ajtón nem tud valahová bejutni, mindig talál másik bejáratot.

Kovacsics Imre, az RQ Hotel tulajdonosa, a SPA Hungary Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt, amikor a győri Rába Quelle Fürdő üzemeltetését elnyerte, számos elképzelése között volt egy nagyon határozott: szállodát építeni a fürdő mellé.

Az RQ Hotel Kovacsics Imre számos személyes tapasztalatát egyesíti. Az üzletember a világ 62 országában tett utazásai során, különböző vendéglátóhelyeken megélt érzéseit szerette volna viszontlátni a saját szállodájában. Az RQ Hotel egész koncepciója az ő terveit tükrözi, melyben szinergikusan összetartoznak az emberi érzékelés területei: a látvány, az illatok, az ízek, a hangok és az érzések.

A prémium kategóriás hotel belsőépítészeti munkáinak kivitelezésében és berendezésében győri belsőépítészek és dizájnerek működtek együtt.

 

 

A tulajdonos abban bízik, hogy Győr gazdasága és kulturális vonzereje elég erős ahhoz, hogy az itt működő vállalkozások és művészeti együttesek vendégei igényelni fogják a prémium kategóriás hotel szolgáltatásait. A győri hotel átadása első lépés egy olyan projekt megvalósításához, melynek keretében itthon és külföldön kialakulna az RQ Hotel-lánc.

A SPA Holding Részvénytársaságot 2008-ban alapították, azóta a vállalat fejlődési íve példaértékű, tíz év alatt komplex cégcsoporttá nőtte ki magát. Ma már szállodai és komplex településfejlesztési projektek is a szakmai portfólió részét képezik. A cég alapítása óta 50 milliárd forint értékű beruházás megvalósítását menedzselte.

Legemblematikusabb fejlesztésük a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, melynek organikus épületegyüttese Makovecz Imre tervei alapján épült. A SPA Holding szakmai tanácsadója volt a Vizes-vb helyszíneinek továbbfejlesztésében, és jelenleg 30 milliárd forint értékű beruházás szakmai irányításában vesz részt Rácalmáson, Veresegyházán, Diósdon és Győrben.

A tíz éve alapított SPA Holding cégei az elmúlt időszakban 25 millió vendéget fogadtak, és egy időben 500 főt foglalkoztattak – hangzott el a szálloda ünnepélyes megnyitóján, amelyen a politika és a gazdaság képviselői mellett számos celeb is részt vett.

 

Szerző: Koloszár Tamás