03.06. Tim Lothar Mojo


Tim Lothar amp; Mojo ad koncertet a Rómer JazzKlubban március 6-án 19 órától a Rómer Házban (Teleki L. u. 21.).

Hirdetés

Tim Lothar blues muzsikust Magyarországon még kevesen ismerik, mert Budapest és Szolnok kivételével csak tavaly játszott egy-két más városban. Ő az akusztikus blues tradicionális irányzatát képviseli. Sajátos szerzeményeiről gyakran nem lehet eldönteni, hogy saját dal vagy a korai bluesok valamelyikének átdolgozása. Többnyire egyedül vagy duó felállásban játszik Európában és világszerte. Számtalan nemzetközi díjat tudhat magáénak, ami részint egyedi előadóművészi képességének, részint izgalmas és érzéki szerzeményeinek köszönhető.

Tim Lothar a 2012-es Tiszavirág Fesztiválon ismerkedett Szabó Tamással, ahol több koncertet is adtak duó felállásban. Tim a szervezők jóvoltából 2015-ben ismét Szolnokon játszott és ekkor ismerte meg egy session alkalmával a Mojo többi tagját.

A Mojo ezúttal Mazura János tubással érkezik. A tuba, mint hangszer nem ritka a blues zenében.

Ry Cooder, Hans Theessink is rendszeresen játszik tubás felállásban és hazánkban, pld. a Dr. Valter zenekarban is alkalmazták. A 2019. márciusi magyarországi turné egyik állomása Győr, ahol a zenekar a koncerten számos olyan bluest, jug-ot játszink, amibe jól illik ez a hangszer.

Közreműködik:

Tim Lothar: ének – akusztikus gitárok – stompbox

Honfi Imre Olivér: ének – elektromos gitár

Horváth János: ének – akusztikus gitár

Szabó Tamás: ének- harmonetta – harmonikák

Mazura János: tuba

Mezőfi István: dobok

további programok
2024-08-12

Könyvklub: Parti Nagy Lajos művei

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programja.

részletek