Győr+
2018.04.22. 16:57

Claudia tovább küzd

Egy hete érkezett meg Gergely Claudia otthonába a mozgásterápiás eszköz, amely jelentősen megkönnyíti a fiatal édesanya mindennapjait és gyógyulását – a gépet győriek összefogásával vásárolhatta meg a család.

Ahogy már mi is többször beszámoltunk róla, március elején barátai egy fantasztikus jótékonysági estet szerveztek a több mint tíz éve sclerosis multiplexszel küzdő Claudiának, aki óriási akaretővel küzdött és élt éveken át autoimmun betegségével. Ezt a küzdelmet azonban rettenetesen megnehezíti, hogy Claudia csaknem egy éve stroke-ot kapott. Családja és barátai a sok támogatóval, ismerőssel és ismeretlennel egy szimulátorra gyűjtöttek, egy olyan gépre, ami javítja a fiatal édesanya életminőségét. Kicsit több, mint hárommillió forint gyűlt össze, s a támogatás nem csak anyagilag, hanem lelkileg is óriási erőt jelent számukra.

 

A készüléket kifejezetten a kerekesszékkel közlekedők és járási nehézségekkel küzdő emberek igényeihez alakították tervezői: a láb és a kar tornáztatását elősegítő tréner lazítja és nyújtja a merev izmokat, növeli azok erejét. A speciális, beépített motor segítségével passzív tornára is módot ad, s természetesen önerővel is működik. Sőt, azt is megmutatja, mennyi a saját izomerő, és hány százalék a motorikus mozgás egy-egy alkalom során. Claudia kétszer negyven percet edz lábra és kézre is, a terhelést pedig fokozatosan növeli. Nekünk is megmutatta, miként működik a jótékonysági esten befolyt pénzből vásárolt készülék, s közben könnyes szemmel, de végig mosolyogva emlékezett vissza a márciusi, Zsinagógában rendezett estére: „Jó volt érezni, hogy ennyi barátom támogat, és ismeretlenek is mellém álltak. Sok energiát adott nekem és a kislányomnak is, köszönöm Szabó Helgának, aki megálmodta és megvalósította, a városnak és a Győr+ Médiának köszönöm, akik a szervezésben segítettek, mindenkinek, aki velem van és volt azon a csodás estén, aki bármilyen módon támogatott a gépem megvásárlásában és lelkileg is. Gyermekkoromban mindig arról álmodtam, hogy egyszer bálkirálynő lehessek… Ezen az estén megkaptam tőletek ezt az érzést! Köszönöm!”

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor