Győr+
2018.04.23. 11:32

Megváltozott munkaképességűek a benzinkúton

Egy pilot projektet, vagyis egy próbaprogramot indított a MOL az esélyegyenlőség jegyében. A győri Szent Imre úton található töltőállomásra ugyanis négy megváltozott munkaképességű dolgozót vettek fel.

A három hölgyből és egy úrból álló csapat elsősorban a gasztronómiáért, a tisztaságért és a kút rendezettségéért felel. Az olajipari vállalat az országban elsőként Győrben indította el a tesztprogramot, mely az első jelek szerint működőképes. „Az esélyegyenlőség eddig is fontos érték volt nálunk. Hiszünk abban, hogy az új kollégáink teljesen természetesen tudnak csatlakozni hozzánk és plusz értéket képviselnek majd. A megváltozott munkaképesség nem teher, hanem egy lehetőség arra, hogy sokkal több embert tudjunk bevonni a szolgáltatásainkba!” – hangsúlyozta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

 

 

Rendkívül pozitív tapasztalatokról számolt be a Szent Imre úti állomás vezetője, Háriné Fehérvári Mónika. Úgy fogalmazott, nagyon örültek annak, hogy az országban először náluk valósulhatott meg ez a projekt. „A betanítási folyamat három hónapot vett igénybe, igaz, hosszabb ideig tartott, mint általában, azonban a négy új munkatársunk mára felvette a ritmust, nagyon aktívak és remek munkát végeznek” – mondta a kút első embere.

A megváltozott munkaképességűeknek nehéz feladat a megfelelő állást megtalálniuk, de az olajipari cég most ebben is segítene nekik. Amennyiben sikeres lesz a győri tesztprojekt, úgy országos szinten is kibővítenék a kezdeményezést. „Szeretnénk lehetőséget adni még több megváltozott munkaképességű embernek! Összesen csaknem 150 töltőállomásunk van Magyarországon, a győri tapasztalatokat hasznosítva, remélhetőleg sok embert tudunk majd bevonni a vállalat munkájába!” –mondta Orosz András.

 

Győr+Tv

fotó: Marcali Gábor