Győr+
2018.04.24. 11:35

Másodszor adták át a Bedi Eszti-emlékdíjat

Bedi Eszter a Győri Nemzeti Színház súgója és rendezőasszisztense, a TartALMAS TÁBOR alapító tagja volt, aki két évvel ezelőtt hunyt el hosszú betegség után.

Venczel-Kovács Zoltán színművész és Tóth Zoltán fotós kezdeményezésére alapított emlékdíj a szeretett barát, kolléga tiszteletére jött létre, amely ráirányítja a figyelmet a “bedieszti” jelenségre. Ezzel a díjjal azokat szeretnék kitüntetni, akik a Győri Nemzeti Színház és a Vaskakas Bábszínház kulisszái mögött dolgoznak, akik nélkül egyik este sem mehetne szét a függöny.

 

 

Az idei jelöltek: Érsek Viktor kellékes, Falvi Gabriella öltöztető, Fördős Sándor világosító, Holczhammer Balázs hangosító, Karácsony Szilveszter ügyelő, Papp Richárd világosító, Vörös József díszítő. A jelöltekre a közönség interneten szavazhatott.

A tavalyi után hétfőn este már a második díjátadó gálát rendezték meg a győri Vaskakas Művészeti Központban, amelyen Bede Fazekas Csaba, Burai Zsolt, Füredi Nikolett, Jáger András, Lázin Beatrix, Mihályi Orsolya, Mohácsi Attila, Nagy Balázs, Németh Csaba, Posonyi Takács László, Simon Kornél, Szabó Balázs, Szabó Csenge ötödik osztályos tánciskolás tanuló, Szikra József, Ungvári István és Venczel-Kovács Zoltán lépett fel,  Deutsch Anita volt a konferanszié.

 

Fördős Sándor, a Győri Nemzeti Színház világosítója az idei díjazott

 

Idén Fördős Sándor, a Győri Nemzeti Színház világosítója vehette át az elismerést, egy maci formájú tortát és egy szintén macit formázó kerámiát, ezzel is a macikat szerető Bedi Eszter előtt tisztelegve.

 

fotó: Mezősi Kristóf