Győr+
2018.04.24. 14:25

Baleset a Készenléti Rendőrség bemutatóján – szerencsére mindenki jól van

Lapértesülések szerint szombaton egy könnygázpuska sült el egy kisgyermek kezében a pályaorientációs napon, s négy gyermekek kórházba szállítottak. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, csupán egy könnyű sérültet kellett ellátni.

A hírt a Kisalföld jelentette meg, amelyben többek között azt írják:

„Vége volt az előadásnak, a többség már az előadótermen kívül volt, amikor – úgy tudjuk – az egyik kisdiák az osztálytársának odaadta a szabadon hagyott patront, az pedig betöltötte a kilövőbe. Mikor elsült, nagy riadalom támadt, főleg akkor, amikor meglátták, hogy egy harmadik gyerek keze vérzik. Isteni szerencse, hogy „csak” a kezét érte a patron, ne akarjuk elképzelni, mi történik, ha máshol találja el. Illetve azt, ha tele van még a terem. Ahogy a cikk elején írtuk, a mentők négy kisgyereket szállítottak kórházba, ketten a sürgősségi osztályon való felvételkor már jobban voltak, kettőt pedig a szülők később hazavihettek. Hárman hétfőn iskolába mentek – köztük az is, aki a legsúlyosabban (a karján) sérült.”

Az eset a Készenléti Rendőrség nemrégiben átadott új központjában történt, jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya nyomoz az ügyben, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, a rendelkezésükre álló adatok alapján egyébként egy gyermek sérült meg. Egyéb információval a nyomozás érdekeire hivatkozva nem tudtak szolgálni.

Érdemes megnézni, hogy a könnygáznak milyen hatásai vannak az emberi szervezetre. Aki érintkezik vele erős könnyezést és nyálfolyást tapasztal, nehézlégzést, köhögést, légszomjt érez, amely a szabad levegőn legfeljebb egy órán át tart. Előfordul súlyos fejfájás, szédülés, hányinger, illetve a nyálkahártya, a szem és a bőr irritációja, vörösessége.

Maradandó károsodást nem, de súlyos sérüléseket okozhat, ha valaki nagy mennyiségben és közelről szippantja be.

A nyomozás határideje június 21, akkor visszatérünk a témára.