Nem bírnak magukkal a győri Opelosok

Havassy Anna Katalin Fotó: Opel Club Győr
2023.11.22. 20:15

Az Opel Club Győr tagjai mindig kitalálnak valamit, amivel segítségére lehetnek olyanoknak, akiknek valamiért nehezebb. Legyen szó betegségről, speciális foglalkozásokat adó intézményről, az autós klub tagjai mindig szívesen adnak. Most sem volt ez másként: 560 ezer forintot adtak át egy beteg kislány szüleinek.

A Győr+ Média is többször beszámolt már az Opel Club Győr tagjainak jótékonysági akcióiról, s szerencsére, hogy nem bírnak magukkal: mindig újabb és újabb célt tűznek ki maguk elé. Hiszen segíteni jó, összefogásban pedig minden egyszerűbb. Támogatták már a Lurkó Alapítványt, a Győri Állatmenhelyet, a Várazskuckó Alapítványt; de segítettek konkrét családoknak is: SMA-s kisfiúnak és két tolószékben élő fiatalnak is jelentősebb összeget nyújtottak át.

„Szerencsére többségében olyan tagok alkotják az Opel Club Győrt, akik átérzik a társadalmi felelőségvállalást és első szóra segítenek. Igyekszünk mindig olyan szervezeteket vagy személyeket támogatni, akiket minden tagunk közel érezhet magához, hiszen ki tudja, hogy egy nem várt betegség kinek az ajtaján toppan be váratlanul?! Persze nem ettől félve éljük a mindennapjainkat, de büszke vagyok a csapatra, hogy mi nem fordítjuk el a fejünket, ha segíteni is lehet!” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Pozsgai Péter, az Opel Club Győr egyik adminja.

Most pedig egy olyan családnak segítettek, ahol sajnos kiderült, nagybeteg a család szeme fénye, egy tündéri kislány. A kezelések pedig hatalmas költségek elé állították már eddig is a családot, s vélhetően a jövőben is megnövekedett kiadásokkal kell számolniuk. Minden segítség jól jön tehát az emberfeletti próbatételt kapó családnak, a győri Opelosok pedig nem tétlenkedtek: elkészítették szokásos gyűjtődobozukat.

„Bevett szokás már nálunk, hogy készítünk tulajdonképpen kettő perselyt, amelybe a tagjaink dobhatják a felajánlásokat. Ezekre a kéthetente esedékes találkozókon van lehetőség, de van, akik soron kívül keresnek fel minket Dobra Róbert admintársammal együtt, vagy mi megyünk el a felajánlásokért. Mindig megtaláljuk a módját, hogy aki adakozni szeretne, megtehesse. Most is tartottunk jótékonysági sütivásárt is, és többen értékes tárgyakat ajánlottak fel licitre.

Itt olyasmire kell gondolni, ami nekünk „Opel-őrülteknek” sokat jelent, szóval különféle Opelos relikviákra. Én vettem a bátorságot, s megírtam a kis akciónk az Opel Magyarországnak, akik rengeteg, számunkra kincset küldtek nekünk. De volt aki a laptopját dobta be licitre, egy tagunk cukrász lánya egy tortát ajánlott fel, míg egy másik tagunk egy retro Ladával élményvezetést adott be a közösbe. A liciteken befolyó összegek pedig természetesen mentek a gyűjtődobozokba, amelyeket szintén a jól bevált módszerrel: élő videózás során bontottunk fel, s számoltuk össze a pénzt. Nagyon büszkék voltunk, hiszen összesen 560 ezer forintot gyűjtöttünk, köszönet érte mindenkinek!” – mesélte Pozsgai Péter, s azt is kiderült, hogy az Opel Club Győr tagjai vélhető 2024-ben sem bírnak majd magukkal, s valamit ismét kitalálnak, hogy másokon segíthessenek…

Fotók: Opel Club Győr

Kapcsolódó témák: #autó | #barátság | #jótékonyság | #opel | #összefogás | #segítség |