Győr+
2018.04.25. 14:01

Április 29. – május 1.: Családi napok Kiskút ligeten

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva idén is szeretettel várják Kiskút ligetre a családokat egy háromnapos rendezvényre. A Családi napok elnevezésű programon minden korosztály megtalálhatja a magának való elfoglaltságot, legyen szó akár sportról, akár koncertről, vagy épp vetélkedőről.

Az érdeklődőket április 29. és május 1. között várják Kiskút ligetre, az esemény mottójának megfelelően: „Gyere ki szabadidőruhában és érezd jól magad!”

A háromnapos rendezvényt – a hagyományoktól eltérően – idén izgalmas sportprogramok is színesítik. Az első nap a kerékpározás jegyében telik. Az iskolások a biciklizés témakörében egy aszfaltrajzversenyen is részt vehetnek. A látogatókat különleges bringa show várja, a lelkes biciklisek pedig akár el is tekerhetnek Gönyűre az új bicikliúton, méghozzá egy kerékpáros időfutam keretében. A Bon-bon együtt koncertjét – a két keréknél maradva – motoros rendőr bemutató előzi meg.

 

 

Április 29-én az ETO-Soroksár mérkőzés ingyenesen látogatható.

Április 30-án a gasztronómiáé lesz a főszerep. A klasszikus sör-virsli párosítás helyett izgalmas halból készült fogások, streetfood ételek és különleges látványkonyhai alkotások fűszerezik meg a programokat. Főzőshow is lesz Serényi Zsolttal, de az édességek és a hagyományos rétesek, lángosok is kínálják majd magukat. A legkisebbek az Alma együttes koncertjét hallgathatják meg, az esti órákban pedig Janicsák Veca, illetve a Kelemen kabátban nevű együttes koncertjére látogathatnak ki az érdeklődők.

A munka ünnepén – május 1-én – pedig a családoké lesz a főszerep. Futó –, és főzőverseny, valamint focikupa is hívogatja a családokat. Lesz arcfestés, henna, de még sétahajókázás is. A gyerekeket az Apacuka zenekar koncertje várja, estére pedig az Irigy Hónaljmirigy és az Intim Torna Illegál koncertje biztosítja a jó hangulatot.

 

Útlezárások és buszelterelés a rendezvény alatt

A Családi Nap és Majális rendezvény miatt 2018.04.29-én 08:00 órától 05.01-én 24:00 óráig lezárják a Nagysándor József utca, Stadion utca és a Tóth L.utca közötti szakaszon; a Tóth László utca, Az ETO stadion hátsó bejárata és a Nagysándor József utca közötti szakaszon; valamint az Állatkert előtti útszakasz, a Tóth László és a Kiskút liget közötti szakaszon, teljes hosszában.

Az útlezárások miatt a 8-as jelzésű autóbusz járatokat el kell terelni, az alábbiak szerint:

Stadion utca – Nagysándor József utca – Tóth László utca – Mártírok útja útvonal helyett, az Ipar utca – Mártírok útja útvonalon közlekednek. A járatok nem érintik a  “Kiskúti út”, a “Stadion utca”, a “Xantus János állatkert, műjégpálya” és az “AUDI Aréna Győr” elnevezésű megállóhelyeket, de mindkét irányban megállnak a terelő útvonalon, az “Ipar utca, Nagysándor József utca”, valamint az “Ipar utca, ETO Park” elnevezésű megállóhelyeken.